Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Tuin10
Slaapkamer

5x jaloersmakende slaapkamers met groene muren

geschreven door Julia
5x jaloersmakende slaapkamers met groene muren

Groen is al jaren een populaire kleur op het gebied van interieur. Deze kleur kan verschillende effecten op je gemoedstoestand hebben. Zo kan groen je kalmeren, maar kan het je ook opgewekt maken. Wist je dat groen heel geschikt is voor de slaapkamer? Het zou een positieve uitwerking hebben op je nachtrust. Al enthousiast geworden? Hieronder laat ik vijf jaloersmakende slaapkamers met groene muren zien!

slaapkamer met groene muur Bron: judithjentien1975

slaapkamer met groene muur Bron: Alvhem

Warme en koele groentinten

Wil je een warme uitstraling creëren in de slaapkamer? Ga dan voor een groentint met een warme ondertoon (waar meer geel dan blauw in zit). Denk aan olijfgroen of mosgroen. Dit is prachtig in combinatie met houten accessoires. Denk aan een houten wandplank boven je bed of een houten kruk als nachtkastje. Wil je liever een frisse uitstraling creëren? Ga dan voor een lichtgroene tint met een koele ondertoon (waar dus meer blauw dan geel in zit). Denk aan mintgroen. Heb je liever een donkere koele groentint? Dan kun je denken aan bijvoorbeeld smaragdgroen of dennengroen.

slaapkamer met groene muur Bron: bloggaibagis

Licht- of donkergroen

Weet je nog niet of je nou een lichte of donkere muur wilt? Een factor waar je rekening mee kunt houden, is de natuurlijke lichtinval. Is er weinig natuurlijke lichtinval in je slaapkamer? Dan kun je beter een iets lichtere tint kiezen. Heb je juist veel natuurlijke lichtinval? Dan kun je best een iets donkerdere tint kiezen. Ga je voor een donkere kleur, maar wil je het toch ruimtelijk laten ogen? Kies dan één accentmuur uit. Als je het echt te spannend vindt om voor een donkere tint te gaan, kun je er ook voor kiezen om de muur lichtgroen te verven en accessoires toe te voegen met een donkere tint. Denk bijvoorbeeld aan een donkergroen dekbedovertrek of donkergroene kussens.

slaapkamer met groene muur Bron: fantasticfrank

Zie ook:
-4 redenen waarom je nú je muren groen wilt schilderen
-Zo maak je van je slaapkamer een urban jungle
-Hierdoor oogt jouw slaapkamer altijd slordig

Inspiratie

5 Tips om muggen op afstand te houden

geschreven door Gabrielle
5 Tips om muggen op afstand te houden

Muggen kunnen een ware plaag zijn, vooral tijdens de warme zomermaanden. Ze lijken altijd op de loer te liggen, klaar om hun kans te grijpen zodra je buiten zit of zelfs binnen bent. Gelukkig zijn er verschillende effectieve manieren om muggen te verdrijven en te voorkomen da...

meer...