Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Woonkamer

4 redenen waarom je nú je muren groen wilt schilderen

geschreven door Rosa
4 redenen waarom je nú je muren groen wilt schilderen

Waar we de laatste jaren vaak spierwitte wanden zagen, maakt dit langzamerhand weer plaats voor kleur. Naast dat kleur veel gezelliger staat, is het ook heel persoonlijk! Je verft je muur namelijk niet in een kleur die je zelf afschuwelijk vindt. Onbewust zegt het dus veel over je persoonlijkheid. Op de redactie zijn wij fan van groene muren. Naast dat er ontelbaar veel tinten groen zijn, hebben we nog vier redenen op een rijtje gezet. Grote kans dat je direct de verfkwast pakt en aan de slag gaat ;-)!

Natuurlijke kleur

Ten eerste is groen een natuurlijke kleur. Het doet je denken aan de natuur en dat geeft direct een relaxed gevoel.

groene muur Bron: makeover

Neutrale kleur

Groen is zó makkelijk te combineren! Combineer donkergroen met lichtroze voor die stoere maar toch lieve look, combineer het met zwart voor die krachtige uitstraling of denk out of the box en kies een opvallend kleurtje. Je kunt hierbij heel goed naar de natuur kijken en hierop gebaseerd je eigen kleurenpalet samenstellen.

groene muur Bron: Eclectic Trends

De kleur staat voor ontspanning, rust en evenwicht

De kleur die in de natuur het meeste voorkomt is ongetwijfeld groen. De levendige, frisse kleur werkt ontspannend maar geeft je tegelijkertijd een energieboost. Groen is de rustigste kleur voor je ogen, het oog raakt er namelijk nooit door geïrriteerd. Je kunt dus zoveel groen gebruiken als je zelf wilt zónder je ogen ermee te belasten.

groene-muur-slaapkamerBron: intrikleur via HomeDeco Binnenkijken

Een tijdloze trendkleur

Dit klinkt natuurlijk super tegenstrijdig, maar dit is het niet! De kleur is namelijk altijd trendy, maar ook super tijdloos! Juist omdat er zoveel tinten in zijn, zal de kleur nooit uit de mode raken. Daarnaast kun je regelmatig een andere accentkleur kiezen terwijl je de basis met groen behoudt.

groene muur Bron: interiorinprogress via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Met deze tips bepaal jij het kleurenpalet in huis
- 5 redenen waarom je nu je muren blauw wilt schilderen
- Zo moet jij je muur verven volgens de experts

 
 
Tuin

Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

geschreven door Lynn
Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

Stel je eens voor: een groene oase midden in de stad, waar je kunt ontsnappen aan de drukte en hectiek van het dagelijks leven. Een plek waar je vrienden en familie kunt uitnodigen, kunt loungen en kunt genieten van gezellige zomeravonden met heerlijk eten. Klinkt dat niet als...

meer...