Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

5x tips voor een tijdloos interieur

geschreven door Marie-Louise
5x tips voor een tijdloos interieur

Gooi jij ook regelmatig de boel om, pak je maandelijks de kwast erbij, neus je dagelijks tussen alle inspiratiebladen en struin je woonbeurs na woonbeurs af? Onder het mom van 'variatie in de Nederlandse keuken' zijn wij maar wat gek op verandering in ons huis. Maar hoe leuk het op de voet volgen van de laatste trends ook is, het is niet bevorderlijk voor onze portemonnee. Daarom geven wij vandaag 5 tips voor een tijdloos interieur!

grijs interieur bank tijdloosBron: splitlevelhome via HomeDeco Binnenkijken</span

Kies een neutraal kleurenpalet

Een tijdloos interieur is echt geen saaie ruimte waar je 'beter alles wit kunt laten'. Maar: het biedt wel meer garantie voor een langere levensduur. Bang dat het allemaal te saai wordt? Door van tevoren een moodboard te maken (bijvoorbeeld met behulp van onze handige moodboardmaker) krijg je razendsnel een impressie van de sfeer die jij ermee neer gaat zetten.

woonkamer rustig kleurenpaletBron: interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken</span

Blijf dicht bij jezelf

Een tijdloos interieur is (voor ons) een omgeving waar je je fijn en gelukkig in voelt. Een ruimte waar je helemaal jezelf kunt zijn en jezelf omringt met meubels, kleuren en accessoires die je jaar in jaar uit mooi blijft vinden. En die kans vergroot je door dicht bij jezelf te blijven en je te omringen met spullen met een persoonlijke touch. Een gallery wall met persoonlijke foto's, meubels met emotionele waarde of die ene accessoire die liefde op het eerste gezicht was.

persoonlijke foto badkamer badBron: charisathome via HomeDeco Binnenkijken</span

Investeer in duurzaam materiaal

Wil je een tijdloos interieur creëren, spaar dan voor iets dat je écht graag in huis wil hebben staan. Bijvoorbeeld dat ene mooie designitem dat je al een tijdje op het oog hebt. Investeer in goede meubels die een lang(er) leven tegemoet gaan en probeer, hoe lastig het ook is, impulsaankopen te vermijden. Maak voor jezelf een shoppinglist en check regelmatig je moodboard (zoals hierboven beschreven).

designlamp eettafel rond grijsBron: splitlevelhome via HomeDeco Binnenkijken</span

 

Geef het de tijd

Rome is niet in één dag gebouwd en hetzelfde geldt voor jouw tijdloze interieur. Een interieur moet groeien en dit kost tijd. Dus néém daar ook de tijd voor! Dit is niet alleen beter vanuit financieel oogpunt, maar het is vaak ook niet mogelijk om alle items die jij écht mooi vindt in één keer te vinden.

slaapkamer wit rustig kleurenpaletBron: groen_stekje via HomeDeco Binnenkijken</span

Trendy accessoires

Betekent dit dat we de trends dan helemaal nergens meer mogen terug laten komen? Zeker niet! Bij de accessoires kun je sowieso helemaal losgaan als het gaat om trendy kleuren, materialen en vormen. Accessoires kun je makkelijk vervangen, kosten vaak niet de wereld en kun je gemakkelijk opbergen als je ze eenmaal zat bent.

trendy accessoires kleurrijkBron: livin24 via HomeDeco Binnenkijken</span

Niets is voor altijd

And last but not least: houd in je achterhoofd dat niets permanent is. Wil jij toch gaan voor een roestrode bank of marineblauwe muur? Bedenk je dan dat niets voor altijd is en het allemaal vervangbaar is!

trendkleur marineblauw Bron: dailydoseofgoldie via HomeDeco Binnenkijken</span

Zie ook:
- Binnenkijken bij het karakteristieke grachtenpand van Nathalie
- Wit, witter, witst: 5 redenen waarom je met wit op de muur altijd goed zit
- Zo voeg je subtiel goud toe aan je interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...