Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Wit, witter, witst: 5x waarom je met wit op de muur altijd goed zit

geschreven door Marie-Louise
Wit, witter, witst: 5x waarom je met wit op de muur altijd goed zit

Is jouw muur toe aan een likje verf, maar heb je geen idee voor welke kleur je moet gaan? Het kiezen van een muurkleur is een van de lastigste keuzes voor je interieur. Play it safe en ga voor de tijdloze kleur wit! Wit is wereldwijd een van de populairste muurkleuren en dat is niet zonder reden; het vormt immers de ideale basiskleur voor je interieur. Vandaag geven wij je 5 redenen waarom je met wit op de muur altijd goed zit.

witte muur is altijd goedBron: huisje_sanne via HomeDeco Binnenkijken

1. Wit is tijdloos

Een trendy kleurtje op de muur is natuurlijk leuk, maar erg duurzaam is het niet. Een van de belangrijkste redenen waarom je voor wit zou moeten kiezen, is dat het lekker tijdloos is! Wit is, uiteraard, geen trendkleur en daarom zul je de verfkwast er niet gauw opnieuw bij hoeven te pakken. Je hebt er nog jaren plezier van!

witte muur tijdloosBron: charisathome via HomeDeco Binnenkijken

2. Wit is perfect te combineren

Dat je met wit altijd goed zit op de muur, betekent echter niet dat je helemaal geen kleur terug kunt laten komen in huis. Wit is de ideale basiskleur voor (bijna) iedere stijl en is daarmee perfect te combineren met accessoires en meubels in trendy kleuren én materialen! Wit trekt weinig aandacht naar zich toe en laat hierdoor genoeg ruimte voor afwisseling. Zo heeft menig interieur in Mediterrane landen, zoals Spanje of Griekenland, vaak witte muren in combinatie met felle kleurtjes. Heerlijk sfeertje, toch?

witte muur goed te combineren blauwe tegels keukenBron: bijmargrietinhuis via HomeDeco Binnenkijken

3. Wit maakt een ruimte tien tinten lichter

Witte muren maken een ruimte, zonder te overdrijven, meteen tien tinten lichter. Donkere, kleine ruimtes zijn daarom de uitgelezen plekken voor een witte muur! Kies niet alleen voor een witte muur, maar ook voor een wit plafond. Door een plafond in dezelfde kleur te schilderen als je muur, oogt het ruimtelijker. Daarbij is het psychologisch bewezen dat mensen zich een stuk prettiger voelen in een lichte ruimte. Win-win, dus!

witte muur maakt een ruimte lichtelijkerBron: interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

4. Wit geeft een fris gevoel

Wit is al jaren hot en waarom niet, het geeft een fris gevoel. Het is niet zonder reden dat de hotelindustrie vaak alle muren, handdoeken en het beddengoed wit houdt. Wit zorgt voor reinheid, gezelligheid en een frisse uitstraling.

witte muren frisse uitstralingBron: charisathome via HomeDeco Binnenkijken

5. Wit creëert rust

Ten slotte creëert een witte muur een bak rust waar je u tegen zegt. Mag het van jou wel iets spannender, maar wil je wel in de witte sferen blijven? Speel dan met schillende wittinten in je interieur. Schilder je kozijnen, plinten en deuren bijvoorbeeld in een andere tint!

witte muur geeft rust Bron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Inspiratie: interieurs met witte muren
- 5 prachtige neutrale kleuren voor op de muur die niet wit zijn
- Met deze tips maak je jouw witte eethoek minder eentonig

Vind jouw nieuwe favoriet!

Voordelig shoppen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...