Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
5x tips voor het inrichten van een kleine badkamer

geschreven door julia_

5x tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Het inrichten van een kleine ruimte kan heel lastig zijn. Heb jij een kleine badkamer en heb je daar nog wat ideeën voor nodig over hoe je deze het beste kunt inrichten? Hieronder geef ik je vijf tips!

1. Ga voor hangende meubels
Dit zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Denk aan een hangtoilet of een wastafel die aan de wand bevestigd is.

kleine badkamer met bruin en wit Bron: onbekend

2. Ga voor glazen elementen
Het is misschien een open deur maar in een kleine badkamer kun je beter werken met materialen waar je doorheen kunt kijken, zoals glas. Het kan heel gaaf zijn om een stenen muurtje bij de douche te bouwen, maar wanneer je weinig ruimte hebt kun je beter voor een glazen douchewand of douchecabine gaan. Wil je een douchegordijn? Ga dan voor een transparante.

witte kleine badkamer Bron: thestablesco

3. Verlicht het plafond om deze hoger te laten lijken
Verlichting is heel belangrijk in een kleine ruimte en kan heel veel voor een ruimte doen. Met koofverlichting of wandlampen die naar boven schijnen laat je het plafond hoger lijken.

kleine badkamer met grijze tegels Bron: tegelfloor

4. Leg de vloertegels diagonaal
Het is wat lastiger dan wanneer je de vloertegels recht legt, maar het zal je badkamer ruimer doen lijken. Ga hierbij liever voor grote dan kleine tegels. Kleine tegels laten je badkamer kleiner lijken. De laatste tip hierbij is om tot het plafond te tegelen. Hierdoor lijkt het plafond hoger.

kleine badkamer met witte tegels Bron: harpersbazaar

5. Gebruik niet teveel verschillende kleuren
Wanneer je teveel kleuren in een kleine badkamer toepast kan het erg rommelig ogen. Als je bang bent dat het te druk wordt, kun je het beste twee kleuren kiezen. Bijvoorbeeld één voor de wand en één voor de accessoires. Hoe meer kleuren, hoe lastiger het wordt om het een geheel te laten zijn.

kleine badkamer met roze en groen Bron: barlowandbarlow

Zie ook:
-Inspiratie: badkamers met metalen douchewanden en opvallende tegels
-6x roze in de badkamer
-Zo geef je je badkamer interieur een simpele upgrade