Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

6 creatieve dingen die je met verf kunt doen

geschreven door Julia
6 creatieve dingen die je met verf kunt doen

Kun jij goed overweg met verf en houd je ervan om je interieur zo nu en dan aan te passen? Dan is het wellicht een leuk idee om eens met verf aan de slag te gaan in of rondom je huis. Hiermee kun je namelijk een heleboel creatieve dingen doen. Benieuwd wat je kunt doen? In dit artikel benoem ik zes creatieve dingen die je met verf kunt doen. Zowel binnen als buiten!

Abstracte vormen

Wil je iets met die saaie witte muren doen? Dan kun je je muur natuurlijk een effen kleur geven. Dit is alleen vrij standaard, dus in plaats daarvan kun je ook één of meerdere abstracte vormen schilderen. Door middel van verf kun je echt een aparte hoek creëren. Je kunt in iedere ruimte van het huis abstracte vormen aanbrengen. In plaats van één grote vorm kun je ook meerdere kleine vormen bij elkaar schilderen. Dit kun je bijvoorbeeld in plaats van behang te doen.

abstracte vormen muurBron: ohjoy

Terras schilderen

Wil je je terras weer eens opfrissen? Wacht nog even voordat je meteen nieuwe tegels aanschaft. Je kunt namelijk ook je tegels (of betonnen terras) schilderen. Hiervoor heb je goede tape nodig. Wil je liever geen strakke vormen schilderen? Dan kun je ook sjablonen gebruiken met een mooi patroon. Deze kun je eventueel zelf maken.

geschilderde patioBron: abeautifulmess

Gekleurde fruitkisten

Een leuk DIY-project is om een aantal fruitkisten op elkaar te stapelen en er een kast van te maken. Geef de kisten een kleurtje en je hebt een supervrolijk meubelstuk gecreëerd. Op de foto hieronder zie je nog twee creatieve dingen die je met verf kunt doen. Dit zijn het creëren van lambrisering met verf en het maken van een spiegel van een deur (en schilderen).

geschilderde fruitkistenBron: elmueble

Hoofdbord van verf

Zou je graag een hoofdbord bij je bed willen? Deze kun je heel eenvoudig maken met verf. Je kunt in plaats van een rechthoek ook een cirkel schilderen, of een abstracte vorm. Ook als je al een hoofdbord hebt, kun je gerust nog een vorm op de muur schilderen. Dit is ook bij de slaapkamer hieronder gedaan.

geschilderde patioBron: pufikhomes

Geschilderde traploper

Wil je graag een traploper maar vind je dit te duur? Dan is het misschien een idee om deze met verf te maken. Je kunt kiezen voor slechts één baan verf (zoals hieronder), maar kunt ook een brede baan in het midden schilderen en twee smalle aan de buitenkanten. Een geverfde traploper kan een chic tintje aan je trap geven.

geschilderde traploperBron: houseandhome

Kleurverloop schutting

Kan jouw tuin wel wat meer kleur gebruiken? Naast dat je gekleurde accessoires en bloemen kunt toevoegen voor meer kleur, kun je ook je schutting een kleurtje geven. Hoe leuk is het verloop-effect van de onderstaande schutting?

geschilderde schuttingBron: athomewithashley

Zie ook:
-Trend: een lambrisering met verf in huis
-Zo verwijder je vlekken van je geverfde muur
-Op deze manier kun je gemakkelijk oud behang verwijderen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...