Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Woonkamer

Zo verwijder je vlekken van je geverfde muur

geschreven door Maartje
Zo verwijder je vlekken van je geverfde muur

De muren zijn meestal de basis van jouw interieur. Of je nou mooie witte muren of een kleur op de muur hebt. Het is ontzettend vervelend als je tegen vlekken op de muur aan zit te kijken. Helaas is er vaak niet aan te ontkomen. Er komt wel eens iets tegen de muur aan of kinderen zitten met vette vingers aan de muren en vlekken zijn dan snel gemaakt. Gelukkig zijn muren goed schoon te maken en hoef je ze niet helemaal opnieuw te schilderen. Ik vertel je in dit artikel hoe je vlekken van je geverfde muur verwijdert.

vlek verwijderenBron: ilsedv via HomeDeco Binnenkijken

Witte muren
Op witte muren zie je heel snel vlekken. Er hoeft ook maar even iets tegenaan te komen en je ziet het al. Denk bijvoorbeeld aan een stoel die je naar achteren schuift en die tegen de muur aankomt. Dit soort vegen of vlekken zijn op verschillende manieren heel makkelijk te verwijderen. Een goed product hiervoor zijn vochtige schoonmaakdoekjes uit een pak. Heb je deze niet in huis, neem dan een schone schoonmaakdoek, maak deze een beetje vochtig en gebruik een klein beetje afwasmiddel of opgelost soda. Probeer het schoonmaken altijd eerst uit op een klein stukje van de muur wat je niet heel goed ziet, bijvoorbeeld onderaan. Probeer niet te hard te boenen en probeer van boven naar beneden te wrijven om verkleuring te voorkomen.

vlek verwijderenBron: marloesbareman via HomeDeco Binnenkijken

Gekleurde muren
Ook op gekleurde muren kunnen vlekken zichtbaar zijn. Bij donkere muren waarvan de muurverf mat is, zie je snel witte vegen tevoorschijn komen. Bij matte muren is het belangrijk om het met beleid te doen. Als je hard gaat boenen komt er een glanslaag op de muur te zitten. Vlekken kan je het beste verwijderen met een vochtige doek of spons en deze heel voorzichtig over de vlek te halen. Probeer hierbij niet te wrijven.

Bij elke muur en elke vlek is het het beste om de vlek meteen aan te pakken. Als je langer wacht, krijgt de muur de kans om de vlek op te nemen. Probeer ook bleekmiddel zoveel mogelijk te vermijden. Dit kan namelijk de muur aantasten. Ditzelfde geldt voor producten waar alcohol in zit, hierdoor krijg je verkleuring en beschadiging.

vlek verwijderenBron: stekdesign via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:

- Zo laat je kaarsen mooi opbranden
- Dit neemt iemand als eerst waar in je huis
- Dit zijn de leukste tuinstoelen van het moment

 
 
Woonkamer

20x salontafels die opvallen

geschreven door Yentl
20x salontafels die opvallen

Heb jij een bank in een neutrale kleur en lukt het opfleuren van de zithoek met kussentjes niet echt? Kijk dan eens voor een opvallende salontafel. Door dit meubelstuk opvallend te laten zijn komt jouw zithoek met de neutrale bank mooi in balans. Heb je juist wel een opvallende bank? Ga dan voor...

meer...