Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Accessoires

Zo laat je kaarsen mooi opbranden

geschreven door Maartje
Zo laat je kaarsen mooi opbranden

Waarschijnlijk kent iedereen het wel. Je hebt een kaars gekocht, dit kan een stompkaars, maar ook een heerlijke (misschien iets te dure) geurkaars zijn. Deze wil je in de avond heerlijk aan doen, maar dan zie je al snel dat hij totaal niet mooi opbrandt. De kaars brandt schuin, er komt een gat in of begint helemaal uit te lopen. Met een paar simpele tips kan jij jouw kaars mooi laten opbranden.

kaarsBron: Sense & Serendipity

Kort lontje
Als je een kaars mooi en goed wilt laten opbranden is het belangrijk om de lont kort te houden. Zorg ervoor dat de lont van de kaars niet langer is dan een halve centimeter, tot maximaal 7 mm. Om dit te doen heb je een speciale lontenknipper nodig, maar het kan natuurlijk ook met een normale schaar.
Door een kort lontje zal je een rustige vlam hebben en zal de kaars mooier en geleidelijker opbranden. De vlam zal minder walmen en hierdoor zal in een glazen potje het glas ook minder zwart uitslaan.

Vermijd tocht
Wanneer er veel tocht in je huis is en vooral waar de kaars staat, zal de kaars ook niet mooi opbranden. Stel de vlam wappert de hele tijd éénzelfde kant op, dan zal de kaars aan die kant ook sneller opbranden, dus scheef. Is tocht niet te vermijden in huis? Draai dan je kaars af en toe.

kaarsBron: Polly Florence

Laat de bovenste laag smelten
Waarschijnlijk herken je het wel dat er een soort tunnel in je kaars ontstaat. De was hoopt zich op aan de randen en je kan de lont steeds lastiger korter knippen. Dit kan je vermijden door wanneer je de kaars voor het eerst aansteekt, de bovenste laag helemaal te laten smelten.

Hitte
Voorkom oververhitting van de kaars, dan gaat hij niet mooi opbranden. Hitte kan door twee dingen komen.
Als jij meerdere stompkaarsen hebt staan, zet deze dan niet te dicht bij elkaar. Hierdoor zal de ene kaars aan de kant smelten waar de andere kaars staat. Zo ontstaan gaten of de kaars gaat schuin branden.
Zorg bij een kaars in een glazen potje dat de kaars niet helemaal vloeibaar wordt, dan gaat de lont zwemmen en zich verplaatsen. Hierdoor brandt hij minder mooi op.

kaarsBron: Sense & Serendipity

Rand afsnijden
Ontstaat er toch en gat in de kaars of begint hij aan één kant sneller te smelten, snijd dan de rand eraf. Zo is het oppervlak weer gelijk.

Aluminiumfolie
Is het ondanks al deze tips toch niet gelukt om je kaars mooi te laten branden? Pak dan een stuk aluminiumfolie en doe deze als een jasje om je kaars heen. Let op: dit kan alleen bij kaarsen die in een vaas of potje zitten. Laat de bovenkant een stukje open, zodat de kaars niet uitgaat. Door het aluminiumfolie kan de was sneller smelten, dus ook de was aan de zijkanten dat bleef hangen.

kaars Bron: Sarah Grace at home

Zie ook:

- Tips om een ongebruikte haard te stylen
- Met deze kleine veranderingen maak jij jouw home office een stuk gezelliger
- Dit is het geheim van de mensen met altijd een opgeruimd huis

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...