Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Tips om een ongebruikte haard te stylen

geschreven door Maartje
Tips om een ongebruikte haard te stylen

Heb jij een haard in je huis staan die je niet kan gebruiken? In veel oudere huizen komt het voor dat de haard niet meer te gebruiken is, maar zo'n prachtige schouw eruit slopen is zonde. Maar wat moet je er dan mee? Een haard kan je perfect decoreren, niet alleen erop maar ook erin.

haardBron: Room for Tuesday

Heel veel kaarsen
Door een hele verzameling aan bijvoorbeeld stompkaarsen of kaarsen in een glas neer te zetten in de haard krijg je toch het gevoel of het echt is. Daarnaast geven de kaarsen natuurlijk ook warmte af. In de avond staat het gezellig, maar overdag ook. Voor een extra speels effect kan je eventueel een spiegel in de haard plaatsen.

haardBron: Hammers N hugs

Haardhout
Ondanks dat je het hout waarschijnlijk niet gaat gebruiken staat het wel leuk. Het geeft een warme en winterse uitstraling. Je kan er voor kiezen om een klein stapeltje neer te leggen, maar je kan de haard ook helemaal vol leggen.

Plekje voor je huisdier
Maak een paradijsje in de haard voor jouw huisdier. Nu je hier toch een lege plek hebt kun je deze net zo goed benutten voor je huisdier. Zorg ervoor dat de haard schoon is van binnen, leg hier een leuk mandje, kussen of gewoon een matje in en jouw huisdier kan genieten. Noem het maar een luxe hondenhok ;-)!

haardBron: Design sponse

Boekenkast
Maak een verzameling van jouw mooiste boeken en tijdschriften, die gezien mogen worden en leg deze in de haard. Dit bespaard ruimte in je kast en het ziet er ook nog eens leuk uit. Je kan de boeken en tijdschriften in nette stapels neerleggen, maar een gezellige rommel kan ook heel mooi staan. Wil je de boeken netjes opbergen in de haard, maak er dan één plank of meerdere in.

haardBron: sf girl

Wijnopslag
Houd jij van een lekker wijntje en heb je meestal wel een voorraad in huis? Stop deze voorraad niet weg in een kast. Vooral mooie wijnflessen mogen best gezien worden. Leg of zet jouw wijnflessen in de lege haard of plaats hier een wijnrek in.

Houd hem leeg
Niet op elke plek hoeft altijd iets te staan. Een haard is vaak van zichzelf al prachtig en je kunt erop ook heel mooi decoreren. Daarom is het niet altijd nodig om in de haard ook te decoreren. Kijk dus goed naar jouw situatie.

Zie ook:

- Met deze simpele tips creëer jij een sfeer in huis waar jij vrolijk van wordt
- Stylingtip: strook behang achter je televisie
- Zo haal jij de natuur naar binnen in je huis

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...