Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

6 dingen die wij kunnen leren van een Scandinavische keuken

geschreven door Rosa
6 dingen die wij kunnen leren van een Scandinavische keuken

Als het om styling gaat kunnen we sowieso nog een hoop leren van de Scandinaviërs. Het is dan ook niet zo gek dat hun interieurstijl een begrip is geworden én wij 'm maar al te graag na willen maken. Naast dat deze interieurstijl heel stylish is, is er ook nog eens goed over nagedacht. Daarom heb ik de 6 tips verzameld die wij van een Scandinavische keuken kunnen leren.

Verschillende opbergideeën

Je kunt natuurlijk alles opbergen in gesloten kastjes, maar waarom zou je je mooie servies wegstoppen? Kies daarom voor verschillende manieren van opbergen. Denk aan wandplanken waar je je mooiste borden & kopjes kunt uitstallen, een rails bij het fornuis voor je kookgerei, lades en kastjes. Zo krijgt je keuken een veel speelsere uitstraling.

tips-keuken-scandinavisch Bron: My Scandinavian Home

(Witte) Metrotegeltjes

De trend met de witte metrotegeltjes staat nog steeds als een huis! Om ze echt op een Scandinavische manier toe te passen in je keuken, raden wij een zwarte voeg aan. Door dit contrast springen de witte tegels er echt uit! Je ziet deze wandtegels dan ook in bijna iedere Scandinavische keuken. Als variatie hierop zien we ook steeds meer gekleurde tegels als donkergroen, grijs of blauw, maar ook wit marmer.

tips-keuken-scandinavisch Bron: Natalia Okolus

Hanglampen

Goede verlichting in de keuken is enorm belangrijk. In de Scandinavische keuken wordt de verlichting boven de kookplaat vaak aangevuld door mooie hanglampen. Het liefst zowel boven het aanrecht (mits hier plek voor is) en boven de eettafel.

tips-keuken-scandinavisch Bron: My Scandinavian Home

Een raam

Je zult niet snel een keuken tegenkomen in Scandinavië waar geen raam in zit. Dit komt omdat de Scandinaviërs het liefst zo veel mogelijk natuurlijk licht binnen willen krijgen. Mocht je keuken nou niet aan een raam grenzen, kies dan voor een open keuken of maak een raam van de keuken naar de andere ruimtes om toch zo veel mogelijk licht op te vangen.

tips-keuken-scandinavisch Bron: Daniella Witte

Denk functioneel

In het Scandinavische interieur heeft alles een functie. Denk hier dus ook goed over na in de keuken. Iets kan wel heel mooi zijn, maar het moet ook een functie hebben in jouw keuken. Denk aan voldoende opbergruimte, goede verlichting enzovoorts. Maar ook in de accessoires moet je rekening houden met het functionele. Zo zijn mooie houten snijplanken een accessoire en gebruiksvoorwerp in één. Handig!

tips-keuken-scandinavisch Bron: My Scandinavian Home

Kleurgebruik

Over het algemeen staan de Scandinavische interieurs erom bekend dat zij veel lichte en natuurlijke kleuren gebruiken. Dit is in de keuken dan ook niet anders. Met hier en daar een uitspatting naar een donkerder accent óf een compleet donkere keuken. Wel gecombineerd met een lichte vloer en lichte achterwand natuurlijk ;-).

tips-keuken-scandinavisch Bron: onbekend

Bowls Natural Mango Wood - Set of 3
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Urban Nomad Bowl - White (Ø23 cm)
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Bowl Ruka Irregular Dots Saffran (Ø16 cm)
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Zie ook:
- Deze 6 items zie je in ieder Scandinavisch interieur
- 10x inspiratie voor een Scandinavische kerstsfeer
- 5 manieren om je huis wat knusser te maken volgens de Scandinaviërs/a>
-
9 kenmerken die alle Scandinavische interieurs hebben
- 9 stylingtips die je kunt leren van een Scandinavisch interieur

 
 
Planten

Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

geschreven door Maartje
Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

Iedere plant heeft andere verzorging nodig. De ene moet je meer water geven dan de andere. En sommige planten houden er wel van om lekker in het zonnetje gezet te worden, maar lang niet allemaal. Wanneer je een plant in de zon zet die er niet zo goed tegen kan, zul je dit vrij snel zien. De randj...

meer...