Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Werkplek

9 stylingtips die je kunt leren van een Scandinavisch interieur

geschreven door Rosa
9 stylingtips die je kunt leren van een Scandinavisch interieur

Ben jij ook zo gek op Scandinavisch Design? De veelal lichte ruimtes, natuurlijke materialen en het eenvoudige, minimalistische design zijn iedere keer weer een feestje om naar te kijken. Ik heb daarom 9 stylingtips samengesteld, die we van een Scandinavisch interieur kunnen leren.

1. Gebruik textuur om diepte te creëren
Verschillende lagen linnen maken een monotone ruimte meteen een stuk interessanter. In het Scandinavische interieur mag je linnen goed gekreukt zijn. Sterker nog, hoe rommeliger het linnen is, hoe beter het in een Scandinavisch interieur past.

scandi interieur

2. Kies warme, natuurlijke texturen
Een jute vloerkleed, houten accessoires en een dierenvachtje doen wonderen voor je interieur. Door deze simpele items toe te voegen, breng je binnen no-time warmte aan in het interieur.

scandi interieur

3. Kies een accentkleur en plaats dit subtiel door de hele ruimte
Scandinavische interieurs zijn over het algemeen erg rustig en monotoon. Door een accentkleur toe te voegen en deze subtiel terug te laten komen door de hele ruimte krijg je een mooi geheel. Hier is de accentkleur donkerblauw gebruikt. Deze zie je door de hele ruimte mooi terugkomen.

Scandinavisch interieur

4. Creëer een warme omgeving
We weten ondertussen allemaal dat Scandinavische interieurs veelal om warmte draaien. Daarom zijn kaarsen ook onmisbaar! Maar, heb je er al eens aan gedacht om je kaarsen ook op een leuke manier te presenteren? Doe dit bijvoorbeeld door ze op houten kratjes neer te zetten.

Scandinavisch interieur

5. Houd het opgeruimd
Je hoeft in een Scandinavisch interieur niet bang te zijn voor wat lege ruimte. Sterker nog, lege ruimte is net zo belangrijk als de ruimte die wel wordt gebruikt. Het helpt om een ruimte te laten ademen. Zorg dan ook dat je je spulletjes direct opruimt nadat je deze hebt gebruikt.

Scandinavisch interieur

6. Maak een focuspunt
Iedere ruimte heeft zo zijn eyecatcher nodig! Het eerste item waar je oog op valt als je een ruimte binnenstapt. Vanuit een eyecatcher deel je de rest van de ruimte in. Hier is de poster boven het bed de absolute eyecatcher.

Scandinavisch interieur

7. Gebruik de complete hoogte van de ruimte
Als je de hoogte in gaat, maak je veel efficiënter gebruik van de ruimte. Kies bijvoorbeeld een mooie hanglamp, maak je eigen fotowand of hang hangplantjes op. Hierdoor wordt je oog omhoog getrokken en voelt de ruimte veel groter aan.

Scandinavisch interieur

8. Vergeet de planten niet
De Scandinaviërs houden van groen! Plaats (kleine) plantjes door de hele ruimte heen en -als je de ruimte hebt- zo nu en dan een grotere plant. Naast dat planten de lucht goed zuiveren, zijn het super goede sfeermakers.

Scandinavisch interieur

9. Houd het rustig
Een gouden regel in het Scandinavische interieur is: houd het rustig. Maak gebruik van rustige en lichte kleuren, zachte stoffen en simpele vormen. Een Scandinavisch interieur is al mooi in z'n eenvoud.

Scandinavisch interieur

Bron foto's: My Scandinavian Home

Zie ook:
- Interior crush: Zweeds huisje bij het meer
- In 6 stappen naar een Scandinavisch interieur
- 9 kenmerken die alle Scandinavische interieurs hebben

 
 
Inspiratie

6x interieurs met smaragdgroene accenten

geschreven door Julia
6x interieurs met smaragdgroene accenten

Eén van de kleurtrends van 2021 is jewel tones, oftewel juweeltinten. Smaragdgroen is zo'n juweeltint en heeft zijn naam te danken aan de edelsteen 'smaragd'. Deze edelsteen heeft een prachtige heldergroene kleur. In deze blog laat ik je verschillende interieurs zien waarbij deze trendkleur is to...

meer...