Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

6 ideeën om een half geschilderde muur te stylen

geschreven door Julia
6 ideeën om een half geschilderde muur te stylen

Een half geschilderde muur is al jaren een trend. In onze Binnenkijkers zien we dan ook regelmatig interieurs voorbijkomen waarbij de muren voor de helft geschilderd zijn. Met deze trend creëer je een soort lambrisering, maar dan in een modern jasje. Zie jij dit ook wel zitten in jouw interieur? In deze blog vertel ik je hoe je zo'n half geschilderde muur kunt stylen!

Kleine accessoires

Wanneer je een kleur kiest voor de 'lambrisering' die een groot contrast vormt met het bovenste deel van de muur, kan het mooi zijn om met de styling de twee delen van de muur wat meer samen te voegen. Dit kun je doen door een aantal kleine accessoires op te hangen en sommige hiervan op de grens van beide kleuren te hangen. Hang ze op verschillende hoogtes voor het mooiste effect. Naast kleine accessoires kun je ook posters gebruiken om dit effect te creëren.

half geschilderde muurBron: bijkimenmilainhuis via HomeDeco Binnenkijken

Grote plant

Een andere manier om de twee geschilderde delen wat meer samen te voegen is door een grote plant neer te zetten. Deze moet wel boven de 'lambrisering' uitsteken om dit effect te bereiken. Op deze manier is duidelijke afscheiding tussen de twee delen van de muur wat minder opvallend.

half geschilderde muurBron: thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

Meubels schilderen

Als je graag gewaagde keuzes in je interieur zet, is dit misschien wel iets voor jou. Door de meubels tegen de half geschilderde wand in dezelfde kleuren als de wand te schilderen, worden ze onderdeel van de wand. Door de meubels te schilderen lopen de kleuren door in plaats van onderbroken te worden door de meubels. Je legt daardoor extra nadruk op de kleur.

half geschilderde muurBron: puurrianne via HomeDeco Binnenkijken

Wandplank

Wil je juist nadruk leggen op het verschil tussen de twee helften van de muur? Dan kun je precies op de bovenkant van de 'lambrisering' een wandplank of fotoplank ophangen. Hierdoor wordt nog duidelijker dat de muur uit twee delen bestaat. Voor een groots effect kun je het beste een wat langere wandplank kiezen.

half geschilderde muurBron: wendyhutterd via HomeDeco Binnenkijken

Hoofdbord

Een half geschilderde muur kan ook dienen als een soort hoofdbord voor bij je bed. Zorg ervoor dat de bovenrand van de 'lambrisering' niet te hoog op de wand aangebracht wordt. Anders bereik je niet het effect van een hoofdbord. Hang twee bedlampjes op, zet een aantal kussens rechtop tegen de muur en je bent klaar!

half geschilderde muurBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Speelse afwerking

Tot slot nog een idee voor de afwerking. Bij de bovenstaande afbeeldingen was de bovenrand van het gekleurde deel kaarsrecht. Maar je hoeft de lijn natuurlijk niet strak te maken als je dit niet wilt. Het interieur hieronder laat zien dat het ook heel leuk kan zijn om uit de losse pols een speelse lijn te maken.

half geschilderde muurBron: interiorbylee via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Trend: een lambrisering met verf in huis
-6 creatieve dingen die je met verf kunt doen
-Zo verwijder je vlekken van je geverfde muur

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...