Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Kerst

6 stappen: zó bouw je jouw eigen magische kerstdorp

geschreven door Zuen
6 stappen: zó bouw je jouw eigen magische kerstdorp

Tijdens Kerst zijn er vele tradities; het versieren van de kerstboom, het geven en ontvangen van cadeaus, maar ook het bouwen van een kerstdorp. Heb jij nu altijd al willen weten hoe jij een perfect kerstdorp kunt maken? Check dan deze blog met 6 stappen om jouw eigen kerstdorp te bouwen.

Stap 1: bepaal je thema

Voordat je begint met het bouwen van jouw kerstdorp is het handig om een thema te kiezen. Dit zorgt voor een goede samenhang binnen jouw kerstdorp, maar ook kan je hierdoor makkelijker shoppen voor de accessoires voor jouw kerstdorp. Voorbeelden van thema’s voor kerstdorpen zijn; wintersport, kermis of zelfs de Efteling!

kerstboom-boho-rozeBron: Confessionsofaserialdiyer

Stap 2: plek en ondergrond

Wanneer je een thema hebt vastgesteld voor het kerstdorp kan je beginnen met het bedenken voor een goede plek. Waar je op moet letten bij het kiezen van een plek zijn de stroom mogelijkheden voor de verlichting van je dorp. Bij het kiezen van een ondergrond kan je voor een simpele ondergrond gaan zoals: gekleurd papier, watten of een laagje sneeuw. Ook kun je er voor kiezen om binnen jouw dorp gebruik te maken van hoogteverschillen. Meestal wordt er dan gewerkt van achteren naar voren, zodat jouw hele dorp zichtbaar blijft.

foto-kerstBron: Luville

Stap 3: begin met het aansluiten van de lampjes en de huisjes

Nu is het tijd voor het leuke gedeelte: het inrichten van jouw kerstdorp. Je kunt het beste starten met het aansluiten van de lampjes. Hierna begin je met de grotere decoratiestukken zoals huisjes. Zorg ervoor dat de huisjes goed verdeeld zijn binnen jouw dorp. Zo voorkom je dat jouw kerstdorp te druk eruit ziet.

foto-van-kerstdorpBron: Mammabiscuit




 

Stap 4: kleinere decoratie

Nadat de grotere decoratiestukken in het dorp zijn gezet is het tijd voor de kleinere decoratie. Denk hierbij aan poppetjes, bomen, paden, hekjes of dieren. Kijk naar de uitdrukkingen van de poppetjes en verzin hierbij een leuk verhaal. Wanneer er binnen jouw dorp verschillende scènes bezig zijn zorgt dit ervoor dat het nóg fijner is om er naar te kijken. De mogelijkheden zijn bij deze stap oneindig, waardoor je jouw dorp dus hélemaal eigen kunt maken.

kerstdorpBron: Dickens




 

Stap 5: breng jouw dorp tot leven met beweging

Hoe kan je jouw dorp nóg levendiger maken? Door beweging! Zet de lampjes, die je bij de eerste stap hebt aangesloten, aan. Zie jij nog een plek waar het donker is? Plaats hier een andere lichtbron, denk aan lantaarnpalen. Let wel op met het gebruik van knipperlicht, dit kan al gauw erg druk ogen. Door middel van bewegende decoratie lijkt je dorp nóg echter en maakt dit het helemaal af. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een bewegende skilift, reuzenrad of carrousel.

kerstdorpBron: Luville

Stap 6: Finishing touch

Nog even en je magische kerstdorp is af. Staat alles hoe je het hebben wil? Dan is het tijd om de puntjes op de 'i' te zetten. Door het strooien van nep sneeuw, glitter of watten kan je jouw dorp hélemaal af maken. Kijk hierna of alles in jouw dorp nog zichtbaar is, zo niet gebruik dan een wattenstaafje of kwastje om dit op te lossen. Et voilà; jouw perfecte kerstdorp is af!

foto-van-kerstdorpBron: Mammabiscuit

Zie ook:
- 22x winterse decoratie om jouw Kerstdorp af te maken
- Zo bouw je een gezellig miniatuur kerstdorp
- Zo versier je een kerstboom in 7 stappen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...