Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

6 tips voor een eco-friendly interieur

geschreven door Mara
6 tips voor een eco-friendly interieur

Duurzamer en milieuvriendelijker leven wordt steeds belangrijker. Minder (of helemaal niet meer) op vliegvakantie, afval scheiden, minder vlees eten... Ook in je interieur kun je bepaalde dingen aanpassen of op dingen letten zodat je een wat meer eco-friendly interieur hebt. In dit artikel deel ik een aantal van die aspecten om zo'n eco-friendly interieur te krijgen!

Investeer in goede, tijdloze woonitems

Door minder te kopen help je het milieu een heel goed handje. Investeer daarom liever in goede, tijdloze woonitems - zodat je spullen jarenlang mee kunnen gaan. Liever een heel dure bank die jaren meegaat, dan een goedkope bank die na een jaar al doorgezakt is en naar het grofvuil gaat.

Kies milieuvriendelijke materialen

Probeer wat meer op te letten op de materiaalkeuze van woonitems. Zijn deze recyclebaar of zijn ze zelfs milieuvriendelijk? Bamboe is zo'n materiaal dat het milieu in mindere mate belast. Het groeit gigantisch snel en is daarom in opkomst als nieuw, milieuvriendelijk materiaal. Wil je graag een houten tafel? Let dan op of dit het FSC keurmerk heeft. Dit keurmerk geeft je de zekerheid dat het hout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

eco-friendly interieurFoto: Thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

Geef je meubels een tweede leven

Beetje uitgekeken op een meubel? Soms kunnen ze in een andere kamer weer helemaal tot hun recht komen. Hang de hanglamp uit de woonkamer bijvoorbeeld in de kinderkamer of gebruik je bijzettafeltje als nachtkastje. Toch echt uitgekeken op iets? Breng het naar de kringloop of doneer het aan een goed doel.

Zorg voor goede isolatie

Verminder je energiekosten door je huis goed te isoleren. Zit je in een huurhuis? Dan heb je dat helaas niet altijd zelf in de hand. Heb je bijvoorbeeld ramen die uit enkel glas bestaan, hang dan gordijnen van dikke stof op of een combinatie van vouwgordijnen met normale gordijnen, zodat je warmteverlies zo veel mogelijk voorkomt.

eco-friendly interieurFoto: Wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Vervang gloeilampen voor ledlampen

Wist je dat ledlampen zo'n 85 procent zuiniger zijn dan gloeilampen? Hoog tijd om overal ledlampen in te draaien, dus! Gelukkig zijn er tegenwoordig ook ledlampen die warm licht geven, zodat je niet in koel, wit licht hoeft te zitten.

Gebruik duurzame schoonmaakmiddelen

Tenslotte kan het helpen om je interieur schoon te maken schoonmaakmiddelen die niet te agressief zijn, zoals bijvoorbeeld groene zeep. Ook zijn er steeds meer nieuwe duurzame schoonmaakmiddelen verkrijgbaar.

Zie ook:
- Deze planten moet je naar binnen halen deze herfst
- Zo maak je van je slaapkamer een oase van rust
- Color crush: roodbruine tinten in je interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...