Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

6x planten die voor een lekkere geur in huis zorgen

geschreven door Marie-Louise
6x planten die voor een lekkere geur in huis zorgen

Dat planten voor meer sfeer, zuurstof en een schonere lucht zorgen, wist je waarschijnlijk al. Maar dat planten ook voor een lekkere geur in huis kunnen zorgen, is misschien wél nieuw voor je! Vergeet de geurkaarsen, -stokjes, -sprays en -zakjes en laat Moeder Natuur haar werk doen door een plant neer te zetten voor die lekkere geur in huis! Welke dit zijn? In deze blog onthullen wij 6 planten die voor een lekkere geur in huis zorgen!

"Geuren kunnen je opvrolijken maar ook heel rustgevend werken!"

1. Gardenia: Gardenia jasminoides

We trappen af met de gardenia: een heester met heerlijk geurende, witte bloemen die de hele zomer door bloeit. De bloem staat niet alleen bekend om zijn ongelofelijk lekkere geur, maar is ook nog eens een plaatje om te zien.

2. Kamerjasmijn: Jasminum

Ook de kamerjasmijn staat bekend om zijn witte of roze zoet geurende bloemen. De Jasminium is een krachtige klimplant met zijn kronkelend opgaande vorm.

3. Sinaasappelboompje: Citrus mitis

Kun jij maar moeilijk afscheid nemen van de afgelopen zomervakantie? Dan staat het sinaasappelboompje jou op het lijf geschreven. Het sinaasappelboompje zorgt niet alleen voor een lekker geurtje in huis, maar voegt daar ook nog eens een Mediterraans sfeertje aan toe!

sinaasappelboomBron: Tim Mossholder

€10 extra korting?
Meld je nu gratis aan en ontvang direct €10 extra korting op je bestelling vanaf €100 op HomeDeco.nl
Meld je aan
 

4. Mimosa: Acacia dealbata

We hebben het hier niet over die heerlijke wijncocktail, maar over dat schattige Australische plantje met tientallen gele bloembolletjes. En deze bloembolletjes verspreiden een heerlijk geurtje in jouw huis!

bureau werkkamer plantenBron: wonenbijiris via HomeDeco Binnenkijken

5. Bruidsbloem: Stephanotis floribunda

De bruidsbloem is een bloeiende haagplant die zijn oorsprong vindt in Azië en verspreidt een heerlijke geur. Hij dankt zijn naam, en dat zal je vast niet verrassen, aan het feit dat hij vaak in bruidsboeketten verwerkt wordt.

6. Citroengeranium: Pelargonium graveolens

Ook de citroengeranium verspreidt een lekker geurtje in huis waar je u tegen zegt. Hij wordt daarbij niet alleen als kamer- en tuinplant gebruikt, maar de etherische olie uit de plant wordt ook gebruikt voor aromatherapie.

Citroengeranium: Pelargonium graveolensBron: itschansy

Zie ook:
- Zo maak je de kamerplanten klaar voor het najaar
- Deze planten vertoeven graag in je badkamer
- Doe het zelf: zet jouw kamerplanten in water

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...