Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Baby & Kind

6x zo kun je de babykamer inrichten met een klein budget

geschreven door Julia
6x zo kun je de babykamer inrichten met een klein budget

Het is één van de leukste dingen om te doen als aanstaande ouder: de babykamer inrichten. Aan babykamers wordt gemiddeld meer aandacht besteedt dan aan andere kamers in huis. Het kan dan ook lastig zijn om niet volledig los te gaan met het kopen van allerlei schattige accessoires en meubels. Heb je een wat kleiner budget? Hieronder geef ik je zes tips. Zo kun je de babykamer inrichten met een klein budget.

1. Bedbank in plaats van stoel
In de babykamer is het fijn om een plekje te hebben waar je kunt zitten met je baby. In plaats van een stoel te kopen, kun je beter een slaapbank kopen. Deze kun jij eerst gebruiken als zitplek, en wanneer je baby wat ouder is kan deze hierin slapen.

2. Multifunctionele decoratie
Babyspeelgoed kan naast dat er natuurlijk mee gespeeld kan worden, gebruikt worden als decoratie. Zo sla je twee vliegen in één klap. Denk aan knuffeltjes, houten speelgoed of voorleesboekjes. Op deze manier kun je ook wat kleur toevoegen aan de babykamer.

babykamer met boekjes Bron: rockmystyle

3. Slim bed
Je kunt natuurlijk voor een standaard babybed gaan, maar goedkoper is om er één te kiezen die om te bouwen is. Op deze manier hoef je geen nieuw bed aan te schaffen wanneer je baby opgroeit. Zo heb je bedden die je kunt ombouwen naar een peuterbed of een tienerbed.

4. Van ladekast naar commode
Heb je nog een ladekast staan die je niet gebruikt? Dan kun je ervoor kiezen om deze te gebruiken als commode. Let natuurlijk wel op dat de hoogte prettig is. Dit is meestal tussen de 90 en 105 centimeter. Leg er een aankleed-kussen op en je bent klaar!

babykamer met commode Bron: farah-pro.squarespace

5. Slim gebruik maken van opbergruimte
Babykamers kunnen nogal klein zijn en het laatste wat je wilt is het kamertje helemaal volproppen. Ga voor slimme opbergmogelijkheden. Dit is ook nog eens budget-proof aangezien je minder kasten hoeft aan te schaffen. Goede opties zijn: een poef met opbergruimte, opbergmanden en wandplanken.

6. Neutrale verfkleur
Natuurlijk kan het leuk staan om de muren een opvallend kleurtje te geven, maar daarbij is er wel een kans dat je over een aantal jaar de muren opnieuw moet verven omdat je kind er op uitgekeken is. Dit kun je voorkomen door voor een neutrale kleur verf te kiezen. Voeg gekleurde accessoires toe om het geheel op te leuken, zoals een vloerkleed.

babykamer vloerkleed Bron: dicolaaa

Zie ook:
-Inspiratie voor de inrichting van een babykamer!
-5 eenvoudige manieren om de wanden van een kinderkamer op te fleuren
-Hier moet je op letten bij het inrichten van de babykamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...