Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

7 tips om een klein huis in te richten

geschreven door Rosa
7 tips om een klein huis in te richten

Niet iedereen is gezegend met een landhuis of groot stadsappartement. Het is vaak een uitdaging om een klein huis leuk en functioneel in te richten. Daarom heb ik 7 tips geselecteerd om een klein huis in te richten.

1. Meubelstukken op pootjes
Door meubelstukken op pootjes aan je interieur toe te voegen oogt de ruimte groter. Dit komt doordat je nu onder de meubelstukken door kunt kijken. Meubilair tot op de grond oogt snel propperig.

Bron: Westelm

2. Multifunctionele meubelstukken
Iedere centimeter telt. Investeer dus in goede meubels die multifunctioneel zijn zoals een bedbank, een uitschuifbare eettafel of een hocker waarin je gelijk spullen kunt opbergen. Dit kan een hoop ruimte schelen.

Bron: Thedebrief

3. Kies ronde vormen
In een klein appartement kunnen alleen maar vierkante vormen snel hokkerig overkomen. Kies daarvoor in plaats juist voor afwisseling met ronde vormen zoals een ronde tafel. Een goedkopere optie is om voor ronde accessoires te gaan zoals een ronde lamp of vaas. Probeer een beetje te spelen tussen de vormen van je meubels en accessoires. Wissel een rechte bank bijvoorbeeld af met een rond vloerkleed of ronde kussens.

Bron: Kuistin Kautta

4. Ga de hoogte in
Het is goed om ook naar de hoogte van je interieur te kijken en niet alleen naar de vloerruimte. Het is helemaal handig om de hoogte in te gaan om spullen op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan een boekenkast of planken tegen de wand om servies, boeken of hebbedingetjes op te bergen.

Bron: Bellacor

5. Werk met laagjes
Een kleine ruimte heeft helaas niet veel diepte. Door met laagjes te werken creëer je toch het gevoel van diepte. Dit doe je door een vloerkleed met een afwijkende kleur en structuur van je vloer neer te leggen of opvallende kussens op de bank.

Bron: HomeSick

6. Gebruik lichte kleuren
Dit is een tip die de meeste van jullie wel kennen. Toch is dit ook een van de betere tips. Door lichte kleuren te gebruiken wordt het (zon)licht weerkaatst en zo lijkt een ruimte optisch groter. Wil je wel iets spannenders dan een licht interieur? Kies dan een opvallende accentkleur.

Scandinavisch interieur Bron: Femina

7. Ruim op
Als er overal spulletjes liggen lijkt je huis snel overvol. Mensen hebben veel meer spullen dan ze denken, wij zijn tenslotte verzameldieren. Heb je moeite met opruimen? Lees hier dan 10 tips voor een opgeruimd huis.

Zie ook:
-Cool: dit interieur is koel en warm tegelijk
-Dit is de beste kleur voor je slaapkamer volgens je sterrenbeeld
-De 5 meest gemaakte interieurfouten in de slaapkamer

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...