Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

7 tips om een mooi plantenhoekje te creëren

geschreven door Mara
7 tips om een mooi plantenhoekje te creëren

Kamerplanten zijn niet meer weg te denken uit ons interieur! Ze geven je interieur een frisse, speelse look en doen veel goeds voor de luchtkwaliteit in je huis. Een absolute must dus! Waar we een paar jaar geleden voorzichtig een aantal planten in ons interieur zetten, zien we tegenwoordig overal mooie plantenhoekjes in het interieur opduiken! In deze blog laat ik je zien hoe je zo'n mooie plantenhoek kunt creëren in je huis.

plantenhoekBron: Momtastic

Bepaal de plek
Allereerst is het natuurlijk belangrijk om na te denken waar je je plantenhoekje wilt maken. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk een leeg hoekje in je woonkamer, waar je op de grond een mooie compositie met planten gaat maken. Maar als je meer ruimte over hebt, is het ook een leuke optie om een tafel of trolley neer te zetten en die vol te zetten met mooie planten. Of wat dacht je van een een 'zwevende' hoek, met alleen maar hangplanten? Héél tof!

plantenhoekBron: The Sill

Gebruik diepte
Een belangrijke tip om een mooie hoek te creëren, is om diepte te gebruiken. Het wordt namelijk vaak niet mooi om je planten allemaal keurig op rijtje te zetten. Zet de ene plant dus net iets voor de ander en creëer zo meerdere 'lagen'.

plantenhoekBron: Evrookna-mos

Verschillende soorten planten
Om te voorkomen dat je hoekje wat eentonig wordt, kun je verschillende soorten kamerplanten kiezen. Combineer een plant met een blad (zoals de Monstera), bijvoorbeeld met een stengelachtige plant zoals de sanseveria. En combineer je graslelie met een stoere, robuuste cactus. Hierdoor krijg je een mooi afwisselend geheel!

plantenhoekjeBron: Homestylinggarden via HomeDeco Binnenkijken

Werk met hoogteverschil
Naast diepte, is het ook aan te raden om met verschillende hoogtes te werken. Dat kan door een hoge plant af te wisselen met een lagere plant, maar als je allemaal planten hebt die ongeveer even hoog zijn, kun je ook hulpmiddelen inzetten: een plantenbak op pootjes bijvoorbeeld, of een klein bijzettafeltje. Een hangplant werkt ook altijd goed!

plantenhoekBron: IKEA

Durf los te gaan met potten en manden
Besteed aandacht aan de potten en manden die je gebruikt voor je planten, want die kunnen je hoekje maken of breken. Het kan heel mooi zijn om uitsluitend terracotta potten te gebruiken, zolang je verschillende plantensoorten hebt en met diepte + hoogte werkt, hoeft dat helemaal niet eentonig te zijn! Sterker nog, het kan juist een heel mooi geheel worden. Daarentegen kan het ook erg leuk zijn om juist voor verschillende potten en manden te gaan: een terracotta pot met daarnaast een glazen pot, een koperen pot, een mand van zeegras of juist een zwarte mand van leer. Je kunt dan alles in één bepaalde woonstijl houden of in één specifieke kleur(groep).

plantenhoekBron: Grace in my Space

Voeg een spiegel of fotolijst toe
Vooral in een wat kleiner interieur, kan het een heel mooie toevoeging zijn om een spiegel neer te zetten. Dit weerkaatst het licht waardoor de ruimte groter en lichter lijkt. Ook lijkt het natuurlijk alsof je nóg meer planten hebt staan! ;-) Een andere mooie optie is om een fotolijst met een (oude) foto of een toffe print erin neer te zetten.

plantenhoekBron: Nordic Design

Vergeet een mooi lampje niet
Tenslotte kun je je plantenhoekje afmaken door er een mooi klein sfeerlampje aan toe te voegen. Een klein gouden tafellampje bijvoorbeeld, een gezellig lichtsnoer of een mooi wandlampje dat tussen de planten hangt.

Zie ook:
- Deze planten zijn roze!
- 7 tips om je kamerplanten optimaal te verzorgen
- Dit zijn de beste luchtzuiverende planten

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...