Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Dit zijn de beste luchtzuiverende planten

geschreven door Rosa
Dit zijn de beste luchtzuiverende planten

Het is algemeen bekend dat alle planten zuurstof produceren, maar wist je ook dat sommige planten de lucht zuiveren? Dat is heel belangrijk in onze geïsoleerde huizen en kantoren. Hierdoor is de kwaliteit van de lucht vaak slecht en dit kan op den duur leiden tot gezondheidsklachten. Het is dus heel belangrijk dat je regelmatig frisse lucht naar binnen laat door wat ramen open te zetten. Ook kunnen verschillende planten je helpen om de kwaliteit van de lucht te verbeteren.

Rhapis excelsa

Deze vrolijke kamerplant brengt direct de zomerse sferen in huis. De palm is een sterke plant die tot wel twee meter hoog kan worden! Het handige is ook, dat deze plant super makkelijk te verzorgen is. Je hoeft 'm amper water te geven en zelfs in de schaduw doet 'ie het goed. Deze stokpalm één van de beste luchtzuiveraars.

Lepelplant

De lepelplant is één van de beste luchtzuiveraars die er is. Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat 'ie schadelijke chemische stoffen uit de lucht zuivert. De lepelplant heeft maar weinig zonlicht nodig. Je kunt 'm dus overal kwijt! Deze plant heeft wel veel water nodig. Dat betekend automatisch dat 'ie ook bevorderlijk is voor de luchtvochtigheid in huis - dit verbeterd de luchtkwaliteit ook! Let wel op, deze plant is giftig voor huisdieren.

Sanseveria

De bijzondere Sanseveria zet 's nachts koolstofmonoxide om in zuurstof in plaats van overdag! Doordat de plant ook weinig verzorging nodig heeft en het ook prima doet op donkerdere standplaatsen, is het de perfecte plant voor de slaapkamer. De enige manier om deze plant dood te laten gaan is door 'm teveel water te geven. Helaas is ook deze luchtzuiveraar giftig, pas dus op met kleine kinderen en huisdieren.

Graslelie

Deze plant zuivert veel schadelijke stoffen uit de lucht. Voornamelijk de stoffen formaldehyde, xyleen en tolueen. Deze komen voornamelijk in de lucht door kleding, meubels, grond- & muurbedekking. De standplaats van de graslelie maakt weinig uit. Zolang 'ie maar niet in de volle zon staat. Geef 'm voldoende water en besproei de bladeren zo nu en dan.

Areca

Deze kamerplant bestaat uit allemaal verschillende stammen die direct uit de grond komen. Hij heeft dus geen vaste stam. De Areca is één van de beste luchtzuiveraars. De plant haalt namelijk een hoop giftige stoffen uit de lucht die in vrijwel alle huizen voorkomen. Daarnaast is 'ie makkelijk te onderhouden én houdt ie de luchtvochtigheid op peil.

Kun je niet kiezen? Je kunt natuurlijk ook een handig pakket kopen met drie verschillende luchtzuiverende plantjes. Deze set bestaat uit de Clusia Princess, Philodendron Atom & de Asplenium Crispy Wave. Deze drie planten staan er allemaal om bekend dat zij een luchtzuiverende werking hebben.

Zie ook:

- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- DIY: pannenkoekplant stekken
- Zo moet jij je paradijsvogelplant verzorgen
- Dit is alles wat je moet weten over planten in je interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...