Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Badkamer

7x verschillende badkamervloeren ter inspiratie

geschreven door Julia
7x verschillende badkamervloeren ter inspiratie

Bij het inrichten van een badkamer, bepaalt de badkamervloer voor een groot deel de sfeer van de ruimte. Het is immers een groot oppervlak in de ruimte. Er zijn een hele hoop verschillende soorten vloeren en tegels waar je uit kunt kiezen. Om je wat ideeën te geven verzamelde ik 7 foto's met verschillende badkamervloeren. De meeste badkamers hiervan bevatten tegels.

badkamervloerBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

badkamervloerBron: ynterior_ via HomeDeco Binnenkijken

Verschillende soorten badkamervloeren

In deze blog zie je slechts twee soorten vloeren voorbijkomen, namelijk tegels en een betonvloer. Tegels worden veruit het meest toegepast in de badkamer, maar er zijn nog een aantal andere opties. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een vinylvloer, linoleumvloer, parket-/laminaatvloer, gietvloer en zelfs een kurkvloer. Elke vloersoort heeft zijn voor- en nadelen, dus het is goed om je van te voren in te lezen zodat je de beste keuze kunt maken.

badkamervloerBron: wonenbyes via HomeDeco Binnenkijken

badkamervloerBron: casaleander via HomeDeco Binnenkijken

Badkamertegels kiezen

Wat betreft badkamertegels, wordt het meest gekozen voor keramische tegels. Niet zo gek, want deze gaan lang mee. Er zijn veel handige tips die je kunnen helpen bij het kiezen van tegels. Als je een kleine badkamer hebt, kan het bijvoorbeeld slim zijn om voor langwerpige tegels te kiezen om de ruimte optisch te vergroten. Ook is het hierbij slim om voor een lichte vloer te kiezen. Bij een grote badkamer kun je dan kiezen voor een grote tegel en een donkere vloer. Bij een grote badkamer is het prima om voor een duidelijke voegkleur te kiezen, maar bij een kleine badkamer is het slimmer om de vloer strak te houden en dus een voegkleur te kiezen die bij de tegels aansluit.

badkamervloerBron: manieke via HomeDeco Binnenkijken

badkamervloerBron: jana3 via HomeDeco Binnenkijken

badkamervloerBron: tattelie via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Zo richt jij jouw iets wat kleine badkamer in
-Inspiratie: planten in de badkamer
-4x opvallende spiegels in de badkamer

 
 
Trends

Trend: orchideeën in huis

geschreven door Maartje
Trend: orchideeën in huis

Orchideeën zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het zijn kleurrijke en vrolijke planten, die je interieur helemaal kunnen opfleuren. Een trend die wij steeds meer op het internet voorbij zien komen, is de orchideeën jungle. Het is zonde dat de orchidee een ondergeschoven kindje is, de tropisc...

meer...