Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Inspiratie

Alles wat je wilt weten over zonnebloemen

geschreven door Maartje
Alles wat je wilt weten over zonnebloemen

Yay! Het is weer zonnebloementijd! De vrolijke kleur zorgt voor een zomerse uitstraling. We zien ze in boeketten gemengd met andere bloemen of alleen een grote bos zonnebloemen. Het nadeel van deze bloem is dat hij snel gaat hangen. Wij hebben wat handige tips en weetjes over de zonnebloem op een rijtje gezet.

zonnebloemBron: theinteriorfanatic via HomeDeco binnenkijken

De zon
De zonnebloem gaat mee met de stand van de zon. Vooral overdag doet de bloem dit om zoveel mogelijk licht te verzamelen. De zonnebloem doet zijn naam echt eer aan, want hij houdt ontzettend van de zon. Let er maar eens op als je langs een zonnebloemenveld komt, ze staan allemaal dezelfde kant op. 's Nachts staat de bloemknop altijd naar het oosten en hetzelfde geldt voor een bloeiende zonnebloem.

Symboliek
Het werd al even benoemd in het begin, de zonnebloem wordt vaak gezien als symbool voor de zomer. Maar officieel staat hij voor zon en liefde. Nog een grappig weetje is dat de zonnebloem erg geliefd was bij de beroemde schilder Vincent van Gogh. Ze zijn te zien op veel van zijn bekendste schilderijen. Voor hem straalde de zonnebloem dankbaarheid uit.

zonnebloemBron: fijninhuis via HomeDeco Binnenkijken

Verzorging in de vaas
Als je bloemen koopt of krijgt wil je er natuurlijk zolang mogelijk plezier van hebben. Belangrijk is om de stelen van de zonnebloemen schuin af te snijden en in lauw water te zetten. Zet ze in voldoende, maar niet te veel water. Vooral de bladeren mogen niet in het water komen. Als de bladeren in het water hangen krijgen bacteriën de ruimte en blijven de bloemen niet lang mooi.
Wij houden ook niet van vies water, zonnebloemen ook niet. Belangrijk om dus regelmatig het water te verschonen. Het water zie je sneller troebel worden als de zonnebloemen gaan hangen. Dit is een bekend probleem. Als dit gebeurt doe dan wat heet water in de vaas, hier fleuren ze snel weer van op.

Zie ook:
- Deze 5 planten kun je beter in huis halen dan de cactus
- Dit zijn de leukste interieurs met droogbloemen uit de Binnenkijkers
- Alles wat je wilt weten over pioenrozen

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...