Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Bloggers we love

Before & after: de woonboerderij van Puur interieuradvies

geschreven door Iboya
Before & after: de woonboerderij van Puur interieuradvies

Marije en Jeschurun werden een aantal jaar geleden verliefd op een oude aardappelboerderij in het mooie Friesland en grepen de kans om deze helemaal op te knappen. Na twee jaar verbouwen is het hun gelukt om van een oude boerderij een droomhuis te maken. En wauw, wat is dit prachtig geworden. Ben je benieuwd? Kom gauw binnenkijken!

Eetkamer

Marije

Profiel

Waar:
Molenend (officieel in het Fries: Mûnein),Nederland.

Wie:
Marije, Jeschurun en de kinderen: Efraim, Levi en Jaire.

Over het huis:
- Oude aardappelboerderij
- 230m2

Woonstijl:
Van alles een beetje, industrieel, stoer en vooral heel sfeervol!

Bijzonder:
Marije en Jeschurun hebben de oude boerderij helemaal zelf opgeknapt met low budget spullen.

................................................................................................................

Hoe zijn jullie erop gekomen dit huis te kopen?
“We waren onderweg naar een andere koopwoning toen we op de heenweg een boerderij tegen kwamen. Het trok ons meteen erg aan. Mijn man wilde altijd al een oude boerderij opknappen, dus dit was een lang gekoesterde droom die uitkwam. We bezochten het huis en zagen de oude gebinten, toen waren we echt verkocht! Daarnaast konden we de gehele woning indelen zoals we zelf graag wilden.”

eetkamer en schommelstoel

Hoe is de verbouwing van de boerderij verlopen?
“We hebben de hele boerderij zelf opgeknapt. We wisten gelijk wat we graag wel en niet wilden in het huis. Zo wilden we bijvoorbeeld graag een vide. De verbouwing heeft in totaal 2 jaar geduurd. Eerst de bovenverdieping, want die was er niet toen we het huis kochten. Daarna hebben we de benedenverdieping in twee weken verbouwd. Eigenlijk hebben we alles vernieuwd in het huis. Mijn man, Jeschurun heeft bijna alles zelf gedaan, soms met wat hulp van een vriend of timmerman. Ik heb mij vooral bezig gehouden met de inrichting.”

Before

before foto van oude boerderij

After

after foto van opgeknapte boerderij

Welke woonstijl hebben jullie in huis doorgevoerd?
“We waren het er over eens dat we vooral het gebouw zelf wilde laten spreken. Dus het puur houden. De oude gebinten zijn echt prachtig en die zorgden daar dus al voor. Verder is ons huis stoer en robuust en dat wilden we extra benadrukken. Onze woonstijl is dus stoer, industrieel en met rustige kleuren. We denken groots, dus geen tierelantijntjes maar grote gebaren en hier en daar een eyecatcher.”

woonkamer

eetkamer

Is er iets in huis wat je heel dierbaar is?
“De dierbaren leven in het huis, ik geef namelijk niet veel om spullen. We hebben ons huis ook ingericht met low budget spullen. Zo hebben we ons bad via Marktplaats gekocht en is de keuken van Ikea met andere fronten ervoor. Wat ik wel erg mooi en uniek vind, is het fotobehang dat levensgroot bij ons in de kamer hangt. Dat is namelijk mijn opa met zijn werkpaard! Dit is echt de eyecatcher in ons interieur.”

fotobehang van werkpaard

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
“Nee eigenlijk niet, gelukkig hebben we veelal dezelfde smaak, dus daar hoefden we onze energie niet in te steken😊.”

slaapkamer

Is jullie woonstijl en smaak veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
“Onze woonstijl en smaak is hetzelfde gebleven. De indeling is soms wel hier en daar veranderd. Er zijn veel meubels gekomen en gegaan maar het ruwe en stoere is gebleven.”

badkamer

wastafel

Hebben jullie je aan bepaalde regels gehouden bij de inrichting van jullie huis, waarvan je denkt dat die ook handig zijn voor anderen?
“Wij zijn niet voor praktisch gegaan, maar voor leefbaarheid en het uit laten komen van de mooie elementen van het huis waar we uiteindelijk voor zijn gevallen.”

woonkamer met vide

“Laat het huis spreken”


Wat is jullie ultieme tip voor de inrichting van een huis?
“Houd het bij jezelf en laat het huis spreken. Benadruk datgene waarvoor je de woning hebt gekocht. Ondanks dat het misschien niet praktisch is, maar ga ervoor!”

woonkamer met schommel en open haard

Hoelang denken jullie nog in dit huis te wonen?
“Haha leuke vraag 😊. In eerste instantie ben ik een stadsmens, dus ik mis hier de reuring wel een beetje. Maar het huis, de buurt en de natuur zijn heerlijk, dus we blijven hier voorlopig nog wel even!”

keuken artikelen

keuken

Meer zien van Marije haar interieur?
Instagram: @thuisbijpuurinterieuradvies
Binnenkijker: marije47

Zie ook:
-Dit zijn de kleurentrends voor 2020
-Dit zijn de slaapkamertrends voor het komende decennium
-Deze woontrend in de babykamer gaan we héél veel zien in 2020

 
 
Badkamer

6x badkamers met een vleugje kleur

geschreven door Yentl
6x badkamers met een vleugje kleur

De badkamer: in veel huishoudens de meest kleurloze ruimte van het hele huis. Maar... dit hoeft niet zo te zijn! Door een kleine aanpassing zoals gekleurde handdoeken of een bloemetje kan je badkamer meteen al een hele andere sfeer krijgen. Wil je echt opvallen, ga dan voor een mooi behang of kle...

meer...