Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Brand we love

Brand we love: Living Stories

geschreven door Marie-Louise
Brand we love: Living Stories
"Fijne kwaliteit, mooie designs en doordachte producten maken mij enorm blij" Maartje de Wilt - Oprichtster Living Stories

De zoektocht naar de juiste woonaccessoires en inrichting is voor veel mensen een uitdaging. Maartje, oprichtster van Living Stories, heeft daar haar vak van gemaakt. Ze is afgestudeerd in Amerika als BA in Marketing & Fashion Design en heeft daarnaast een extra opleiding genoten als interieur designer in Nederland. "Ik help mensen graag met het creëren van een warme, stijlvolle en hedendaagse leefomgeving. Ik geloof dat wanneer je alles met aandacht en liefde maakt, je dit overdraagt op de gebruiker ervan." Maartje is een perfectionist en werkt daarom graag samen met de beste architecten en designers. Zij hebben niet alleen een feilloos gevoel voor ruimte en stijl, maar hebben ook jarenlange ervaring en gedegen kennis van het vak. Succes gegarandeerd dus!

Naast Living Stories werkt Maartje als interim als (online) categoriemanager, concept designer of inkoper voor retailbedrijven. De afwisseling van een interimklus versus het runnen van een eigen bedrijf houdt het voor haar uitdagend.

"Fijne kwaliteit, mooie designs en doordachte producten maken mij enorm blij." Na jarenlang als inkoper en categoriemanager in de retail, producten anoniem te hebben gepromoot, brengt ze nu kwaliteitsproducten met een eigen identiteit en laat ze hun verhaal zien. Door inzicht te geven in het productieproces en de herkomst van materialen, wil zij diepere waardering voor de producten creëren. Ze heeft bewondering voor de creativiteit en vakbekwaamheid van de mensen hierachter.

Op de vraag welke producten haar favoriet zijn, hoeft ze niet lang na te denken:

De handgeweven ikat kussens uit Oezbekistan
"Dit zijn kussens waar echte handarbeid en vakmanschap samen komen. De warme kleuren en wolkachtige patronen van deze sierkussens brengen namelijk elke bank tot leven." Haar Ikats komen van een klein familieatelier in Oezbekistan dat kwalitatief hoogwaardige Ikat kussens ontwerpt en maakt. Ikat is een eeuwenoude weef- en verftechniek waarmee textiel wordt voorzien van motieven. Het bijzondere aan deze techniek is dat het schilderen niet gebeurt wanneer de stof helemaal geweven is, maar voorafgaand aan het weefproces. De garens worden met de hand geschilderd, vaak met lokale natuurlijke verfstoffen.

De zwarte boekenstandaard
"De boekenstandaard is een voorbeeld van een simpel maar doordacht design. Deze fair trade boekenstandaard, ontworpen door architect Bob Manders, bestaat uit twee houten planken en is eenvoudig in elkaar te zetten."

Ben je benieuwd naar de gehele collectie van Living Stories? Die bekijk je hier.

Vanwege de lockdown en gesloten winkels, zijn veel van de verkooppunten van de kleinere makers gesloten. Reden voor ons om ze extra in de spotlight te zetten! Ben/ken jij een leuk opkomend merk of duurzaam merk, laat het ons weten!

Zie ook:
- Sustainable brand we love: Fabryk Design
- Brand we love: Brût Homeware
- Sustainable brand we love: Rebottled

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...