Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Kerst

Checklist voor de laatste kerstvoorbereidingen

geschreven door Lynn
Checklist voor de laatste kerstvoorbereidingen

Op aankomend weekend hebben we ons al een lange tijd verheugt; Kerst staat eindelijk voor de deur! Drie dagen lang genieten met familie en vrienden, lekker (veel) eten en leuke kerstactiviteiten ondernemen. Je zal misschien al een tijdje bezig zijn met het plannen van deze dagen. Ondertussen weet je vast al waar je het viert, wie je uitnodigt en staat de kerstboom op zijn plek. Nu is het tijd voor de laatste en vooral erg leuke voorbereidingen. Met deze checklist zet jij de kers op de taart voor een stralend kerstfeest!

1. Kerstkaarten sturen

Tegenwoordig zul je waarschijnlijk bijna geen kaarten meer sturen. Maar hoe leuk is het om een kaartje te ontvangen voor de feestdagen. Het fijne gevoel dat iemand aan jou denkt en tijd en moeite heeft gestopt om jou een kaartje te sturen. Zo leuk is het ook om zelf een kaartje aan je dierbare te geven. Win-win: wanneer je een kaart stuurt krijg je er vaak ook eentje terug. Als je onze favoriete kaartjes nu besteld, heb je ze nog op tijd binnen!

kerstkaart-in-kerstboomBron: Aaron Burden




 

2. Cadeautjes inpakken

Wanneer het onder de kerstboom nog een beetje kaal is weet je dat het tijd is voor cadeautjes. Nadat je al heel veel inspiratie hebt gedaan en cadeautjes bent gaan shoppen kun je ze gaan inpakken. Je doet het alleen al voor de pret wanneer je een cadeau met jouw naam ziet staan, en zo graag wilt weten wat er inzit. Ga dit jaar helemaal los met leuk inpakpapier, strikjes, zuurstokken en naamkaartjes.

kerstboom-cadeautjes-eronderBron: Joy_k_o via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Met deze kleine tips straalt jouw dinertafel



kerst-diner-tafelBron: Wonenmetmariel via HomeDeco Binnenkijken

Voor het kerstdiner pakken we graag uit met de tafeldekking. Maar alleen je mooiste servies op tafel zetten kan nog een beetje kaal aanvoelen. Een kerst tafel kun je heel simpel opfleuren met kleine accessoires.

Allereerst kun je over het midden van de tafel een (kunst) hulsslinger draperen. Hierdoor krijgt de tafel meteen een andere sfeer. Hiertussen plaats je andere kerstdecoratie zoals kerstballen, kaarsenhouder, dennenappels of rendieren. Aan de twee uiteindes plaats je een groter kerst ornament. Dit kan een mini kerstboom zijn of een groot windlicht met een kaars erin.

Heb je een ronde tafel? Maak dan een groot rond kerststuk voor in het midden van de tafel. Werk met gevouwen servetten en ronde placemats onder het servies. Om het kerststuk heen kun je nog een paar waxinelichtjes plaatsen. Gebruik hiervoor kunstlichtjes of kaarsen in een houder om het wel veilig te houden. Vind hier de leukste decoratie voor in jouw kerststukje!

ronde-kerstdiner-tafelBron: Noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

4. Inspiratie voor hapjes & cocktails

Wanneer je gasten arriveren kun je beginnen met een lekker welkomstdrankje. Om iedereen gelijk te verassen hebben wij de speciaalste cocktails voor de feestdagen voor je verzamelt. Ook is het leuk om alvast een paar kleine hapjes op de salontafel te zetten. Pak hiervoor een grote borrelplank en je kunt deze vullen met alles wat jij lekker vindt. Zo kun je eerst even bijkletsen voordat jullie aan tafel gaan.

kerst-cocktail-roodBron: Tijana Drndarski




 


Ga even offline, geniet met elkaar en namens het hele HomeDeco team wensen wij je gezellige kerstdagen toe!

Zie ook:
- Maak de lekkerste borrelplank voor oud en nieuw
- 24x het mooiste servies en glaswerk voor op de kersttafel
- In 3 stappen je tafel dekken volgens de etiquette

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...