Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Combineer deze materialen voor het échte Bali-gevoel

geschreven door Iris
Combineer deze materialen voor het échte Bali-gevoel

Lange, warme stranddagen en zwoele zomeravonden wachten met smart op ons. We hebben dan ook al bijna het vakantiegevoel en waar kunnen we nou beter vakantie vieren dan op een mooi eiland - bijvoorbeeld Bali?

Als jij niet naar Bali toe kan op dit moment, dan halen we Bali naar jouw tuin! Door deze materialen met elkaar te combineren, krijg jij het échte Bali-gevoel in jouw tuin!

tuin-met-balinese-invloeden Bron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Natuurlijke materialen

Als je al een keertje - of vaker - op Bali bent geweest, dan weet je hoe prachtig de Balinese stijl is. De Balinese stijl herken je doordat er veel natuurlijke materialen worden gebruikt. Denk hierbij aan een houten tuintafel in een donkere tint en tuinstoelen van rotan. Combineer hout en rotan oook eens met natuursteen - zoals beelden en andere eyecatchers van steen. Hierdoor heb je de perfecte combinatie van materialen voor jouw Bali-tuin.

tuin-met-balinese-invloeden Bron: leidshuisje via HomeDeco Binnenkijken

Tropische touch

De Balinese stijl kunnen we met gemak tropisch noemen. Het tropische effect creëer je door - hier in Nederland onder de schapenwolkjes - mooie grote buitenplanten te combineren met de kleuren wit, oker en goud. Zo heb je binnen een handomdraai die heerlijke tropische bohemien sfeer te pakken!

In Indonesië groeien veel exotische planten, maar ons koude kikkerlandje heeft daar niet het geschikte klimaat voor. De planten en bomen die het hier wel goed doen zijn bamboe, varens, (winterharde) palmen en siergrassen.

tuin-met-balinese-invloeden Bron: mijnhuis_enzo via HomeDeco Binnenkijken

Stille wateren

Er lopen vaak kleine watertjes en paden door Balinese tuinen en dat geeft de Balinese tuin zijn charme. Met een watertje in de tuin help je ook de natuur een handje want de vogeltjes, bijen en andere insecten komen je tuin vergezellen. Met mooie, grote natuurstenen, een houten bruggetje en toffe lantaarns, waan jij je direct in de Balinese sferen.

tuin-met-balinese-invloeden Bron: linda139 via HomeDeco Binnenkijken

Recht toe, recht aan

Naast het toevoegen van planten, krijg je dat vakantiegevoel ook door de rust in je tuin te brengen. Door strakke tuinmeubels van riet of hout te plaatsen, zorg je voor rust in je tuin. Style jouw tuinmeubels met linnen kussens in een aardse tint om de rustige sfeer te benadrukken.

Tip: voor wat kleur kun je de wand in de tuin - de muur of de schutting - in een warme, zonnige tint schilderen. Hierdoor wordt de tuin wat knusser.

tuin-met-balinese-invloeden Bron: leidshuisje via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Zo creëer je een Ibiza tuin in 5 stappen
- Dit zijn de populairste tuinstijlen van dit moment
- Geef je tuin een upgrade met deze 5 budget tuinideëen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...