Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends

De do's en don'ts voor een zwarte muur

geschreven door Julia
De do's en don'ts voor een zwarte muur

Zwart is niet meer weg te denken uit het interieur. De echte durfals schilderen hele muren zwart en voor sommigen zijn enkele zwarte accessoires voldoende. Omdat zwart een gewaagde kleur is, is het best een risico om deze kleur toe te voegen. Wil jij er zeker van zijn dat het goed uitpakt wanneer je zwart gaat gebruiken? Hieronder vertel ik wat de do's en don'ts voor een zwarte muur zijn!

keuken zwart Bron: machs

Mat of glanzend

Wanneer je verf uitkiest, kun je natuurlijk kiezen voor matte of glanzende verf. Het effect kan gigantisch verschillen wanneer je een matte of glanzende verf aanbrengt. Wil je niet dat alle oneffenheden op de muur te zien zijn? Ga dan voor matte verf. Is je muur op een speciale manier afgewerkt en mag dit gezien worden? Ga dan voor glanzende verf.

Contrasterende kleuren

Heb je veel zwart in je interieur? Zorg er dan voor dat je balans aanbrengt door enkele contrasterende kleuren toe te voegen. Op deze manier zorg je voor diepte in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een lichte bank of licht vloerkleed. Wanneer je gekleurde posters op een zwarte muur hangt, komen deze extra tot hun recht.

woonkamer met zwarte muur Bron: at_lucys_house

Sfeer

Met zwart kun je alle kanten op. Afhankelijk van hoe je de rest van het interieur styled kan het een hele stoere kleur zijn, maar ook een hele chique. Voor een stoere look kun je meubels en accessoires van hout of beton(look) toevoegen. Vooral warm hout staat prachtig bij zwart. Voor een chique look kun je rijke stoffen en glanzende accessoires gebruiken.

Ruimte

Sommige ruimtes zijn meer geschikt om zwart te voegen dan anderen. Een kleine ruimte zoals de hal is wat minder geschikt voor deze kleur. Je kunt beter gaan voor de woon- of slaapkamer, omdat hier meestal meer lichtinval is. Wil je toch zwart in een kleine ruimte toepassen? Zorg er dan voor dat er voldoende verlichting is.

slaapkamer met zwarte muur Bron: paulferney

Tint

Ben je bang dat het écht te donker wordt wanneer je zwart aanbrengt op de muur? Ga dan voor een hele donkergrijze tint, zoals bij het interieur hieronder. Dit staat net wat minder hard, maar dit heeft bijna net zoveel effect als zwart.

woonkamer met donkergrijze muur Bron: jellinadetmar

Zie ook:
-Geheel zwart interieur saai: dit interieur bewijst het tegendeel!
-Gespot bij de binnenkijkers: een zwarte wastafel
-Fan van zwart? Zo verwerk je zwarte accenten in je tuin!

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken: klein huisje aan de haven

geschreven door Julia
Binnenkijken: klein huisje aan de haven

Vandaag kijken we binnen in een klein huisje aan de haven dat voorheen een boothuis was. Het huisje heeft een oppervlakte van slechts 15 vierkante meter, maar toch is alles aanwezig. Dankzij de hoge muren kon er een extra verdieping gemaakt worden voor de slaapkamer. Het interieur is licht en hee...

meer...