Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

De do's en don'ts voor een zwarte muur

De do's en don'ts voor een zwarte muur

Zwart is niet meer weg te denken uit het interieur. De echte durfals schilderen hele muren zwart en voor sommigen zijn enkele zwarte accessoires voldoende. Omdat zwart een gewaagde kleur is, is het best een risico om deze kleur toe te voegen. Wil jij er zeker van zijn dat het goed uitpakt wanneer je zwart gaat gebruiken? Hieronder vertel ik wat de do's en don'ts voor een zwarte muur zijn!

keukenBron: machs via HomeDeco Binnenkijken




 

Mat of glanzend

Wanneer je verf uitkiest, kun je natuurlijk kiezen voor matte of glanzende verf. Het effect kan gigantisch verschillen wanneer je een matte of glanzende verf aanbrengt. Wil je niet dat alle oneffenheden op de muur te zien zijn? Ga dan voor matte verf. Is je muur op een speciale manier afgewerkt en mag dit gezien worden? Kies dan voor een glanzende verf.

Contrasterende kleuren

Heb je veel zwart in je interieur? Zorg er dan voor dat je balans aanbrengt door enkele contrasterende kleuren toe te voegen. Op deze manier zorg je voor diepte in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een lichte bank of licht vloerkleed. Wanneer je gekleurde posters op een zwarte muur hangt, komen deze extra tot hun recht.

woonkamerBron: at_lucys_house




 

Sfeer

Met zwart kun je alle kanten op. Afhankelijk van hoe je de rest van het interieur styled kan het een hele stoere kleur zijn, maar ook een hele chique. Voor een stoere look kun je meubels en accessoires van hout of beton(look) toevoegen. Vooral warm hout staat prachtig bij zwart. Voor een chique look kun je rijke stoffen en glanzende accessoires gebruiken.

Ruimte

Sommige ruimtes zijn meer geschikt om zwart aan toe te voegen dan andere. Een kleine ruimte zoals de hal is wat minder geschikt voor deze kleur. Je kunt beter gaan voor de woon- of slaapkamer, omdat hier meestal meer lichtinval is. Wil je toch zwart in een kleine ruimte toepassen? Zorg er dan voor dat er voldoende verlichting is.

slaapkamerBron: paulferney




 

Tint

Ben je bang dat het écht te donker wordt wanneer je zwart aanbrengt op de muur? Ga dan voor een hele donkergrijze tint, zoals bij het interieur hieronder. Dit staat net iets minder hard, maar dit heeft bijna hetzelfde effect als zwart.

woonkamerBron: jellinadetmar via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
-Shop the look: zwarte woonkeuken
-3 redenen om nú je wand zwart te schilderen
-Fan van zwart? Zo verwerk je zwarte accenten in je tuin!

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...