Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

3 redenen om nú je wand zwart te schilderen

geschreven door Rosa
3 redenen om nú je wand zwart te schilderen

De meeste mensen kiezen in hun interieur voor veilige kleuren. Het grootste gedeelte van de wanden zijn bij de meeste mensen wit. Als er al voor kleur wordt gekozen, is dit vaak een zachte, veilige kleur. Maar waarom tonen we niet iets meer lef en gaan we voor zwart? De kleur is niet meer weg te denken uit huis! Denk aan de zwarte kozijnen, accessoires en accenten. Vandaag geef ik je 3 redenen om direct de verfkwast te pakken en een of meerdere muren een lik zwarte verf te geven.

zwarte muur in huis Bron: The girl with the green sofa

Je maakt direct een statement

Wil jij een muur die direct de aandacht trekt in huis? Dan is een zwarte variant echt iets voor jou! Hoe donkerder de kleur, hoe knusser en opvallender de ruimte oogt. Zwart is dus perfect om een statement te maken in huis!

zwarte muur in huis Bron: @gold_is_a_neutral

Zwart geeft een luxe uitstraling

Met een zwarte wand kun je verschillende stijlen uitstralen. Zo staat het heel tof in een industrieel interieur, maar ook in een licht en Scandinavisch interieur komt zwart goed tot z'n recht. Één ding heeft een zwarte muur eigenlijk altijd mee: het geeft een luxe uitstraling. Helemaal als je het combineert met luxe stoffen als velvet, gouden accessoires en marmeren accenten. We love it!

zwarte muur in huis Bron: Crafty Berry Bush

Het geeft een groot contrast

Met een zwarte muur in huis, creëer je vaak een groot contrast. Denk aan groene plantjes voor de zwarte muur die nóg beter tot hun recht komen. Een spiegel met gouden rand die het licht juist reflecteert in plaats van absorbeert. Een wit plafond die mooi afsteekt bij de zwarte muur of juist gekleurde prints en posters. Door het hoge contrast wordt je interieur net een tikkeltje spannender.

zwarte muur in huis Bron: Crafty Berry Bush

Durf je een complete zwarte muur toch niet aan?
Vind je een compleet zwarte muur toch net te heftig? Dan kun je ervoor kiezen om een halve of eenderde van de muur te verven. Zo maak je een soort lambrisering met verf. Deze trend zie je de laatste tijd enorm veel.

zwarte muur in huis Bron: Design Sponge

Zie ook:
- Met deze tips bepaal jij het kleurenpalet in huis
- 5 redenen waarom je nu je muren blauw wilt schilderen
- 4 redenen waarom je nu je muren groen wilt schilderen
- Zo moet jij je muur verven volgens de experts

 
 
Inspiratie

Met deze items kom jij je quarantaine wel door

geschreven door Sita
Met deze items kom jij je quarantaine wel door

Ben jij een van de ongelukkigen die in quarantaine moet? Wij helpen je graag! Met deze items, gecombineerd met een flinke marathon Netflix, vliegen de dagen zo voorbij. Verwen jezelf met een omgeving waarin jij je prettig voelt. Een warm dekentje, pantoffels, geurkaarsen en goede chocolade doen w...

meer...