Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Trends

De georganiseerde chaotische woontrend: Cluttercore

geschreven door Lynn
De georganiseerde chaotische woontrend: Cluttercore

Is minimalisme, strakke lijnen en een opgeruimd huis niet helemaal jou ding? Dan is de nieuwe woontrend cluttercore echt wat voor jou! In plaats van het streven naar een minimalistisch interieur, omarmt cluttercore de schoonheid van het rommelige en chaotische. Het idee erachter is dat jouw interieur gevuld is met verzamelde spullen en decoraties die een gevoel van warmte en persoonlijkheid creëren. Omring jezelf met spullen die je blij maken en herinneringen oproepen, in plaats van te streven naar perfectie. In deze blog duiken we dieper in op de cluttercore trend, en geven we tips om deze stijl in jouw eigen huis toe te passen.

Wat is Cluttercore?

De term cluttercore zal waarschijnlijk niet gelijk een belletje laten rinkelen. Want de beige minimalistische en Japandi interieurs hebben afgelopen tijd onze social media tijdlijnen gedomineerd. Maar bij cluttercore draait alles om een georganiseerde chaos waar je mag laten zien dat er wordt geleefd. Dit is een hele verademing voor de chaoten en verzamelaars onder ons. Denk aan bonte kleuren, vintage schilderijen aan de muur en al je persoonlijke verzamelingen als accessoires.

gele-woonkamer-sierkussensBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Deze stijl kost wat meer tijd

De cluttercore stijl wordt soms wel eens verward met een maximalistisch interieur. Het grote verschil is dat je een maximalistisch interieur binnen één dag zou kunnen samen stellen. Terwijl een cluttercore interieur wel jaren kan duren, en het is nooit echt af. Want alle persoonlijke spullen die je in het interieur verwerkt kun je niet in een dag bij elkaar rapen. Ook ga je geen spullen verzamelen op basis van de laatste interieurtrends. Bij cluttercore draait het om spullen met een persoonlijke herinnering.

donkere-zithoek-platenspelerBron: Theplace via HomeDeco Binnenkijken




 

Al jouw favoriete kleuren in huis

Ik hoor je al denken: zit er bij deze woonstijl ook een vast kleurenpalet of regels hoe je moet stijlen? Het antwoord hierop is een simpele nee. Het leuke aan de cluttercore stijl is dat je alles met elkaar mag mixen & matchen. Het liefste worden er zo veel mogelijk kleuren, patronen en materialen met elkaar gemixt.

slaapkamer-vrolijke-kleurenBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Gebruik persoonlijke herinneringen

Wanneer iemand binnenstapt in jouw huis zal diegene gelijk een stukje van je persoonlijkheid zien. Want als je ergens jezelf kunt zijn is dat wel in je eigen huis. De cluttercore is voor iedereen, ook als je wel wat meer van structuur houdt. Het gaat erom dat de spullen die je gebruikt wat in je ‘core’ losmaken, en dat je deze etaleert op een manier die jij mooi vindt. Ik ben heel benieuwd hoe jij de cluttercore in huis toepast. Tag ons vooral op Instagram of deel de foto’s in onze Binnenkijkers!

vintage-woonkamer-perzisch-vloerkleedBron: Marjoleins_secondhand_interior via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- 6 manieren om kussens te combineren
- Vrolijke trend: Tropical living
- Dit zijn de tuintrends van 2023

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...