Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Vrolijke trend: Tropical living

geschreven door Lynn
Vrolijke trend: Tropical living

We kunnen allemaal wel wat kleur in ons leven gebruiken. Van kleuren word je vrolijk, krijg je meer energie en ze fleuren je interieur op. In deze voorjaarstrend focussen we ons vooral op kleur, gekke printjes en tropische materialen. Een rotan fauteuil, kleurrijke vaas met bloemen en de vrolijkste wanddecoratie. In de vorige voorjaarstrend kwamen de pasteltinten aan de beurt. Maar ben jij klaar voor de volgende stap en heb jij een uitgesproken karakter? Dan past de tropical living trend helemaal bij jou.

Het kleurenpalet

Pasteltinten kun je in deze trend achter gesloten deuren houden. Want we willen juist werken met warme, uitgesproken kleuren. Denk aan terracotta rood, kanarie geel, sprekend groen, levendig paars en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met deze kleuren creëer je een sprekend maar knus geheel in je interieur.

Het bijzondere aan deze trend is dat we de kleuren vooral terugzien in meubels en accessoires. Op een enkele muur na zijn de meeste muren gebroken wit. Dit zorgt er weer voor dat het licht word weerkaats en de ruimte een echte tropisch gevoel krijgt. Wil je juist af van die witte muren? Ga dan gewoon voor kleur en verf een paar muren. Je kunt ook met behang aan de slag gaan. Het is jouw feestje.

tropical-woonstijl-bohemian-hanglampBron: Bijdebrouwers via HomeDeco Binnenkijken




 

Tropische oase

Ik hoor je al denken; als je tropisch hoort denk je gelijk aan planten. En deze zien we in grote aantallen terug in deze trend. Ze vormen samen met de kleuren de basis van het interieur. Planten maken jouw huis levendig en hebben ook allemaal gezonde voordelen. Zo zorgen planten voor minder stress, veel schone lucht in huis en kun je ze inzetten tegen allergieën. Werk met verschillende grote, kleine en hangplanten door elkaar. Gebruik ook een paar planten met kleurrijke bloemen. Heb je geen groene vingers? Geen paniek! In deze blog vind je de makkelijkste planten die zelfs jij in leven kunt houden.

rieten-plafond-keuken-plantenBron: Pakhuiswonen via HomeDeco Binnenkijken




 

Rotan, riet en webbing

De bovenstaande materialen zijn perfect te gebruiken om een tropisch sfeertje in huis te krijgen. Zet bijvoorbeeld een rotan stoel neer, een rieten hanglamp en een webbing kast. Combineer dit met stoffen meubels en accessoires. Gebruik bouclé voor een luxe uitstraling, teddy als je opzoek bent naar een knus gevoel en leer voor een industriële touche.

slaapkamer-bamboe-webbing-nachtkastjeBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Combineren kun je leren

Het leuke aan trends is dat je ze makkelijk bij je eigen interieurstijl kunt toevoegen. Je hoeft dus zeker niet je hele huis om te gooien (ook al mag dat wel). Combineren is makkelijk en het is vooral belangrijk dat je op je eigen gevoel afgaat. Met de tropical living trend kun je het beste inspelen op kleur. Haal die donkere kussens van de bank en vervang ze door kleurrijke sierkussens. Zet een rieten mandje in de hoek met een grote plant ernaast. Laat je fantasie de loop en struin de woonwinkels, kringloop en marktplaats af naar jouw kleurrijke favorieten. Ook kun je altijd zelf die ene kast een lik verf geven 😉.

gele-muur-kleurrijke-decoratieBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Dit zijn de makkelijkste kamerplanten
- Voorjaarstrend: combineer warm met pastel
- Zo creëer je een tropische sfeer in huis

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...