Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

De ideale opstelling voor de bank

geschreven door Lynn
De ideale opstelling voor de bank

De bank is dé eyecatcher en loungeplek van de woonkamer. Maar vaak zien we in woningen de bank op 1 plek staan, namelijk tegen de muur. Dit kan heel mooi staan maar het is ook leuk om out of the box te denken. Zet de bank is in het midden of bij het raam. Benieuwt of jij dit aandurft? Lees dan snel verder!

De eiland opstelling

We beginnen met de meest gewaagde keuze; het ziteiland! In deze opstelling zet je de bank in het midden van de woonkamer. Je kunt er aan alle kanten omheen lopen, vandaar ook de naam eiland. Een elementenbank of twee banken tegenover elkaar zijn ideaal voor deze opstelling. Op deze manier oogt de woonkamer erg open en luchtig. Om de zithoek bij elkaar te trekken is het een goed idee om een groot vloerkleed neer te leggen. Zet de bank in ieder geval met de voorpoten op het kleed om een knus effect te creëren.

bank-midden-woonkamerBron: Babette28 via HomeDeco Binnenkijken




 

2-zitter-midden-bank-woonkamerBron: Marloes127 via HomeDeco Binnenkijken

Weg van de muur

Wanneer je een wat kleinere woonkamer hebt zal de eiland opstelling alleen maar onhandig zijn. Zet in deze ruimte de bank op de meest praktische plek. Kijk je bijvoorbeeld graag tv of staar je liever naar buiten? Baseer de opstelling daarom op jouw gewoontes. Zet het zitmeubel minimaal 20 cm van de muur af. Dit zorgt ervoor dat de bank niet in een hoek wordt weggestopt. Door de bank van de muur af te zetten krijg je een ruimtelijk maar toch gezellig gevoel.

bank-van-de-muur-bohoBron: Casa_color via HomeDeco Binnenkijken




 

grote-hoekbank-witBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

2 banken

Ben je met veel mensen in huis maar kijkt de een graag tv en de ander liever naar buiten? Dan zijn 2 banken de ideale oplossing. Met deze opstelling heeft iedereen zijn eigen plekje maar zit je toch gezellig bij elkaar. Zet bijvoorbeeld de banken in een hoek opstelling. In de hoek waar niks staat kun je een mooie bijzettafel of grote plant kwijt. Je kunt de banken ook tegenover elkaar plaatsen. Laat 1 van de banken langer doorlopen zodat er wel gewoon tv kan worden gekeken.

2-banken-hoek-opstellingBron: Spacejoy




 

2-banken-tegenover-elkaarBron: Zac Gudakov

Tips voor een nieuwe bank


Wanneer je een nieuwe bank online of in de winkel koopt wil je wel dat hij past en goed in het interieur staat. Met deze tips voorkom jij een miskoop!

grijze-velvet-bankBron: Woonboerderij_1947 via HomeDeco Binnenkijken

1 Meet alles nauwkeurig af. Neem hier de tijd voor en plak de bank af op de grond. Houd er rekening mee dat er een looproute van minimaal 90 cm breed tussen de meubels moet zijn.

2 Bedenk van tevoren welke bank bij jouw past. Een bank met strakke looks kan heel mooi zijn. Maar als je erg van loungen houdt kan het zitcomfort je erg gaan tegenstaan.

3 Kies de juiste stof. De verschillende soorten stoffen komen allemaal met hun eigen voordelen en nadelen. Leer is bijvoorbeeld makkelijk in onderhoud en velvet is ideaal wanneer je een kat hebt. Bekijk hier welke voor- en nadelen andere stoffen hebben!

4 Banken met hoge poten geven een luchtig effect, en de bank is daarnaast ook hoger. Bedenk wat jij het lekkerst vindt zitten. Een hoge of een lage bank?

Zie ook:
- Deze sierkussens passen bij jouw kleur bank
- De meest kleurrijke banken die opvallen binnen elk interieur
- Zó weet jij hoeveel mensen er aan een rechthoekige eettafel passen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...