Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

De leukste zomerbollen planten

geschreven door Iris
De leukste zomerbollen planten

Heerlijk om weer in het zonnetje te kunnen zitten en in de tuin te werken! Om jouw tuin straks nog meer te laten schitteren in de zomer, kun je deze maand nog zomerbollen planten. Denk aan dahlia's, gladiolen en lelies. Nu is hét moment om uit je bol te gaan met de leukste zomerbollen.

tuinBron: jet_at_home via HomeDeco Binnenkijken

Zomer in je bol

De periode van het planten van bollen is tussen eind februari en eind mei. Let hierbij goed op het weer, want de bollen kunnen pas in de grond als er geen nachtvorst meer is. Als je ze te vroeg in de grond doet, kunnen ze kapotvriezen. Het beste is dus om even te wachten tot de IJsheiligen voorbij zijn, dat is dit jaar na 14 mei. Als het weer alsnog omslaat en er komt wel nachtvorst, gebruik dan noppenfolie om te bollen af te dekken.

tuinBron: manonshome via HomeDeco Binnenkijken

Welke zomerbollen zijn er

Zomerbloemen zijn kleurrijk en variërend. De dahlia is er bijvoorbeeld in alle soorten en maten. Naast de dahlia zijn er nog tal andere zomerbloemen, zoals gladiolen, lelies en de crocosmia. Leuk om verschillende bloemsoorten met elkaar te combineren, omdat niet alle zomerbollen op hetzelfde moment bloeien. Door te kiezen voor verschillende soorten, heb je langer plezier van de bloemen. De meeste zomerbloemen zijn op hun mooist in juli en augustus. De dahlia en begonia bloeien nog langer!

tuinBron: marianentoon via HomeDeco Binnenkijken

Zo plant jij de zomertoppers

Plant de bollen op een zonnige plek en laat wat ruimte tussen de bollen. Je kunt ervoor kiezen om één groot gat te maken en deze dan later op de vullen met (pot)grond, of je maakt per bol een plekje vrij. Zorg voor een onkruidvrije plek en let op dat de potgrond geschikt is voor bloembollen in de tuin. Leg de bollen met hun 'neus' - het kleine steeltje - naar boven in de grond. Soms is het lastig te zien welke kant boven moet, zorg dan dat de meest bolle kant naar boven ligt. Geef ze voldoende water, want ze moeten hun wortels gaan kweken. Als je de bollen in een pot zet, dan is het belangrijk dat het water kan weglopen. Bij teveel water kunnen de wortels gaan rotten.

tuinBron: boeijen via HomeDeco Binnenkijken

De keuze is reuze

Er is dus genoeg keuze als het gaat om zomerbollen. Als je het ook leuk vindt om de bloemen in een vaas te zetten, dan is bijvoorbeeld de dahlia een ideale snijbloem. Deze bloem staat ook meestal tot aan de eerste nachtvorst(!) en hoe leuk is het als je in november nog kunt genieten van deze knappe k(n)oppen. Daarnaast is de freesia ook een zomertopper. Deze bloem heeft een heerlijke geur en bloeit van juli tot september. Als je op zoek bent naar een bloem waar de bijen en vlinders gek op zijn, kies dan voor de liatris of gladiool.

tuinBron: jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook;
- Alles wat je wilt weten over gladiolen
- Schimmelt jouw potgrond ook opeens? Zo voorkom je het én los je het op!
- De tuintrends van 2021

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...