Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

De plantentrends van dit najaar

geschreven door Demi
De plantentrends van dit najaar

Ja echt waar! Ook op het gebied van planten kennen we trends, zo waren vorig jaar bijvoorbeeld de Pannenkoekenplant en de Bananenplant enorm populair. Dit jaar zijn zijn bijvoorbeeld de Scindapsus Pictus en de Rubberplant meer in trek geweest. Voor het najaar zijn er weer andere planten populair, die passen bij een wat warmer interieur. Aangezien de herfst officieel begonnen is, heb ik de plantentrends voor het najaar van 2019 op een rijtje gezet. Daarnaast leg ik je precies uit hoe je de planten het beste kan verzorgen!

plant stippenplant trend
Bron: onbekend

De Stippenplant

De Begonia Maculata is opzich een makkelijke plant. Het enige waar veel mensen de fout ingaan is het té veel water geven. De aarde mag namelijk niet te nat zijn en sproei de bladeren ook niet! In de wintermaanden hoef je de plant maar een keer water te geven, maar controleer altijd even de aarde of die niet te droog of te nat is. Daarnaast is een keer per maand plantenvoeding geven geen slecht idee!

olijfboom plant trend
Bron: onbekend

Een Olijfboom

Het is belangrijk dat je je olijfboom in de winter binnen zet, want de plant kan slecht tegen de kou. In tegenstelling tot de stippenplant heeft de olijfboom veel water nodig, het liefst is de grond altijd een beetje vochtig. Je hoeft de bladeren ook niet te sproeien!

maranta plant trend
Bron: Etsy

De Maranta

De Maranta kleurt perfect bij de warmere interieurs in het najaar, maar is wel wat lastiger in de verzorging. De plant houdt namelijk van een temperatuur van de 18 tot 21 graden. Je moet oppassen met de droge lucht van de verwarming, besproei deze plant dus wél!

Zie ook:

- DIY: gatenplant stekken
- Zo verzorg je een vetplant!
- Grote schoonmaak: in 5 stappen je kledingkast opruimen

 
 

Budgetfinds: buitenhaarden, eetkamerstoelen & meer!

geschreven door Rosa
Budgetfinds: buitenhaarden, eetkamerstoelen & meer!

Budgetfinds week 50 : 9 december tot 16 december Deze week in de Budgetfinds heb ik de musthaves geselecteerd lekker hoge kortingen! Bijvoorbeeld de handgemaakte wollen vloerkleden, met een flinke korting! Dus kies jouw favoriet en shop nu want de deals zijn maar tijdelijk 😉

meer...