Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

Deze 4 dingen zorgen ervoor dat jouw keuken altijd rommelig oogt

geschreven door Rosa
Deze 4 dingen zorgen ervoor dat jouw keuken altijd rommelig oogt

Laten we voorop stellen dat de keuken bij uitstek de plek in huis is waar geleefd mag worden! Er wordt gekookt, gebakken en je bewaart er ontzettend veel items! Van je mooiste borden tot je glazen en alle kruiden en etenswaren. Het is dus haast onmogelijk om je keuken altijd netjes en opgeruimd te houden. Toch kan het zijn dat je de keuken nét hebt opgeruimd maar 'ie er nog steeds rommelig uitziet. Wil je dit voorkomen? Zorg er dan voor dat je deze tips goed in je oren knoopt...

keuken opruimenBron: Amber Interior Design

Bewaar niet al je kookboeken in het zicht

Een keuken zonder kookboeken is natuurlijk haast ondenkbaar! Ze staan ook super leuk als decoratie op bijvoorbeeld een wandplankje. Maar, dit is ook direct een valkuil. Je kunt beter jouw favoriete kookboeken in het zicht houden en de rest netjes opbergen in dichte kasten of lades. Zet bijvoorbeeld maximaal drie kookboeken op een wandplank of aanrecht voor het mooiste resultaat. Extra pluspunt: als de kookboeken op het aanrecht staan, is de kans groter dat er (vet)vlekken op komen. Bewaar ze achter gesloten deuren en ze blijven langer mooi ;-).

keuken opruimenBron: Studio McGee

Gebruik de ruimte niet als opslagplaats

Deze is ongetwijfeld heel herkenbaar voor veel mensen; bewaar niet al je losse papieren en troepjes in de keuken. Het gebeurt al gauw, je bewaart brieven, bonnetjes en reclamefolders in de keuken. Stop hier zo snel mogelijk mee. Dit oogt namelijk zo rommelig. Breng hier liever een systeem in. Bewaar bonnetjes die je nog niet weg mag gooien in een ondoorzichtige pot, koop een map voor al je belangrijke brieven en gooi de reclamefolders direct na het lezen bij het oud papier. Het is steeds een kleine handeling om het direct op te ruimen en het scheelt je een hoop ergernis.

keuken opruimenBron: Domino

Houd het aanrecht zo leeg mogelijk

Heb jij veel keukenaccessoires en -apparatuur dat je weinig gebruikt? Berg deze dan op in lades en kasten. Gebruik je de gril maar eens in de zoveel tijd? Laat 'm dan niet op het aanrecht staan. Hetzelfde geldt voor broodroosters, blenders, melkopschuimers enzovoorts. Drink je zelf ook weinig tot geen koffie thuis? Berg het koffiezetapparaat dan ook op in kastjes. De ruimte ziet er direct veel opgeruimder uit en jij hebt meer ruimte om te koken.

keuken opruimenBron: Domino

Groepeer

Er zijn een aantal items die je dagelijks gebruikt en misschien wat onhandig zijn om in kastjes op te bergen. Denk aan peper, zout, olijfolie en verse kruiden. Je kunt deze items dan het beste groeperen op het aanrecht in plaats van her en der iets neerzetten. Koop een dienblad of een mooie bak waarin je al deze items kunt zetten. Zo oogt het toch net een stukje netter dan als er allerlei items verspreid over het werkblad staan.

keuken opruimenBron: Domino

Zie ook:
- 10 waterkokers die wél heel mooi in je keuken staan
- Dit bestek en servies helpt je om wat kilootjes te verliezen!
- Dit zijn de twee grootste keukentrends van 2020

 
 
Inspiratie

5 opberg-ideeën voor de hal

geschreven door Julia
5 opberg-ideeën voor de hal

De hal is de eerste ruimte in huis die je ziet als je binnenkomt. Zowel voor jezelf als voor visite is het fijn als deze ruimte aangenaam is. Dat hangt natuurlijk af van de inrichting, maar ook van hoe opgeruimd het oogt. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken om de spullen in je hal op te bergen? I...

meer...