Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Dit bestek en servies helpt je om wat kilootjes te verliezen!

geschreven door Mara
Dit bestek en servies helpt je om wat kilootjes te verliezen!

Ja echt: door het juiste servies en bestek te gebruiken zou je sneller kunnen afvallen. In dit artikel leg ik je het uit!

Sfeerfoto: Huizemus via HomeDeco Binnenkijken

Rode borden

Het heeft allemaal te maken met zelfbedrog. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat je minder eet als je van een rood bord eet. Dit zou komen doordat we rood onbewust koppelen aan gevaar, verbod en stoptekens. Uit het onderzoek bleek dat de proefpersonen zo'n 44 procent minder aten dan de proefpersonen die een wit bord kregen. Gewoon rode borden kopen dus, als je wilt afvallen! ;-) Overigens blijkt uit diverse onderzoeken ook dat hoe meer contrast je ziet tussen je eten en het bord, je ook minder gaat eten. Pasta bolognese (roodkleurige saus) kun je om die reden dus beter niet van een rood bord eten, maar juist van een wit bord.

servies borden afvallenFoto: Huisindebocht via HomeDeco Binnenkijken

Grotere vorken

Uit onderzoek van University of Utah blijkt dat je meer gaat eten als je een kleine vork gebruikt. Je kunt daarom beter voor grotere vorken gaan. Dit komt omdat je bij een kleinere vork minder eten in je mond voelt en daardoor fanatieker gaat eten om je honger te stillen.

bestek servies afvallenFoto: Huberdine via HomeDeco Binnenkijken

Kleine kommetjes

Maar groot is niet altijd beter, want bij kommen en bakjes kun je juist beter voor kleinere exemplaren gaan! Dat is best logisch: want hoe groter het kommetje, hoe kleiner de portie ijs die erin zit lijkt. Heb je juist een kleiner bakje, dan lijkt de hoeveelheid ijs veel meer. Uit onderzoek van Cornell University bleek dat de proefpersonen met grote kommen maar liefst 30 procent meer opschepten dan de proefpersonen met een kleiner bakje.

bestek servies afvallenFoto: Tessa_versteeg via HomeDeco Binnenkijken

Kleine opscheplepels

Hetzelfde geldt voor opscheplepels: hoe groter de lepel is, hoe meer je opschept. De proefpersonen namen zo'n 14 procent meer dan de proefpersonen met kleine opscheplepels. Kwestie van het juiste bestek gebruiken, dus! ;-)

Zie ook:
- 10 waterkokers die wél heel mooi in je keuken staan
- Dit zijn de twee grootste keukentrends van 2020
- Zo dek je de eettafel voor een gezellig dinertje

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...