Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Deze 5 stylingfoutjes laten je keuken onbewust goedkoper ogen

geschreven door Rosa
Deze 5 stylingfoutjes laten je keuken onbewust goedkoper ogen

De keuken wordt vaak het hart van het huis genoemd. Dat snappen wij volkomen, want hier komen de mensen samen, er wordt gekookt, koekjes gebakken en uitgebreid geborreld. Daarnaast is een het een enorme uitgave en zul je dus niet jaarlijks een nieuwe keuken aanschaffen. Je wilt natuurlijk dat je keuken er zo luxe mogelijk uitziet. Voorkom daarom deze stylingfoutjes!

Niet nagedacht over de prullenbak
Een prullenbak wordt vaak uitgekozen op gebruiksgemak. Oftewel, uit praktische overwegingen. Natuurlijk is een prullenbak voornamelijk praktisch, maar hierdoor is het vaak ook een doorn in het oog. Denk dus goed na over de prullenbak. Kies je ervoor om 'm te verstoppen in een keukenkastje? Dan kun je het goedkoopste en meest praktische exemplaar kiezen natuurlijk. Staat de prullenbak wel in beeld? Kies er dan voor eentje die wél mooi in de keuken staat.

Open keukenBron: Wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Onnodige items op het aanrecht
Helaas zien we nog te vaak, onnodig veel items op het aanrecht. Berg daarom zoveel mogelijk op in de keukenkastjes. Een koffiezetapparaat en een waterkoker gebruik je dagelijks dus deze kunnen er prima blijven staan. Maar een blender of keukenmachine gebruik je niet meerdere keren per dag. Berg deze dan dus op, hetzelfde geldt voor snijplanken die niet mooi genoeg zijn om als decoratie neer te zetten en andere onnodige items. Wil je je kruiden op het aanrecht? Groepeer deze dan in een bakje of wandplankje voor een net resultaat. Wees hier wel kritisch in, want voordat je het weet houd je weinig ruimte over om je groente te snijden ;-). Neem bijvoorbeeld een voorbeeld aan Binnenkijkster Suzannebouhuijzen, hier staat de decoratie mooi gegroepeerd.

Moderne keuken met roze muurBron: Suzannebouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

'Open' rommelkast
Iedereen is denk ik wel bekend met de rommelkast of -lade. Super handig voor al je losse troepjes, maar het staat super slordig. Als je een open kast in de keuken hebt staan -of dit nu een vitrinekast of buffetkast is- zorg er dan voor dat deze altijd netjes is. Stal 'm niet vol met kindertekeningen, foto's, speelgoed, souvenirs en niet-matchend-servies. Zo'n open kast is juist perfect om je mooiste items te showen. Maar, doe dit wel met mate. Zet bijvoorbeeld een deel van je mooie servies er in, samen met een gave souvenir en een gezellig plantje. Stop de kast niet te vol om het gewenste effect te behalen. Binnenkijkster Machs heeft het hier prachtig gedaan!

Keuken met zwarte open kastBron: Machs via HomeDeco Binnenkijken

Geen matchende handdoeken
Deze super simpele stylingtip is goedkoop én binnen no time uitgevoerd. Zorg ervoor dat je altijd matchende handdoeken hebt hangen. Aangezien de handdoeken in de meeste keukens in zicht hangen, staat het wel zo leuk om een set op te hangen. Kleine moeite met groots resultaat. Oh extra fijn; je hoeft natuurlijk niet de duurste handdoeken op te hangen.

Keuken met zwarte hoge kastenBron: Jaennettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

Rommelig servies
Deze stylingsfout sluit eigenlijk perfect aan op de open rommelkast. Zorg ervoor dat al het servies dat in beeld is er netjes uitziet, geen blussen en blaren af zijn én het mooi met elkaar combineert. Op de redactie zijn wij altijd fan van één soort servies, maar mixen en matchen van verschillende stijlen is natuurlijk ook super gaaf! Zorg er dan wel voor dat deze in hetzelfde kleurenpalet vallen voor een rustige uitstraling.

Oh ja, een extra tip: de keuken is natuurlijk wel dé plek waar geleefd mag worden! Maak het geheel dus niet te steriel, maar voeg wat persoonlijkheid toe.

Zie ook:
- Prullenbakken die wél echt mooi in de keuken staan
- Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen
- Dit zijn de meest populaire keukentrends

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...