Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Deze 5 tips helpen je om beter te slapen met warm weer

geschreven door julia_

Deze 5 tips helpen je om beter te slapen met warm weer

Het zweet druipt van je af, je ligt te draaien in bed en kan de slaap maar niet vatten. Herken je jezelf hierin en kan je maar moeilijk in slaap komen nu de temperaturen steeds meer oplopen? Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Hieronder geef ik je vijf tips waardoor je een stuk beter zult slapen. Zo word je weer lekker uitgerust wakker!

1. Bevroren kruik

Een kruik is misschien wel het laatste waar je aan denkt in de zomer, maar deze kan heel goed van pas komen! Vul de kruik met water en laat hem bevriezen in de vriezer. Leg hem in bed bij het voeteneind en je zult het een stuk koeler hebben.

2. Natuurlijk beddengoed

Het is heel belangrijk om het juiste beddengoed in huis te hebben tijdens warm weer. Je moet hierbij denken aan beddengoed dat ademt en is gemaakt van natuurlijk materiaal. Ga bijvoorbeeld voor een katoenen dekbedovertrek. Ook kun je je dekbed verwisselen in de zomer voor een zomerdekbed. Ook hierbij is het belangrijk dat je voor natuurlijk materiaal kiest zoals dons, bamboe of katoen. Haal eventueel het dekbed uit de hoes als je het echt te warm krijgt.

slaapkamer met tropisch behang Bron: vintageandchicblog

3. Speciaal kussen

Met hoge temperaturen wil je je hoofd lekker koel houden. Wist je dat bepaalde kussens koel blijven? Zo heb je bijvoorbeeld een kussen van Beliani dat gemaakt is van gel met thermo-actief geheugenschuim, waarbij de geïntegreerde luchtkanalen zorgen dat het kussen koel blijft. Ook is dit heel fijn voor je spieren. Een alternatief is een kussen van Doctor Fit van traagschuim met een tijk gemaakt van open airco 3D weving. Dit zorgt voor optimale ventilatie. Dat wordt lekker slapen!

4. Ventilator trucs

Een ventilator neerzetten ligt natuurlijk voor de hand, maar het is belangrijk dat je hem op de juiste manier gebruikt. Dan kan je er veel meer profijt van hebben. Tip 1: zet hem schuin naast een open raam. Op deze manier blaast hij de koele buitenlucht naar binnen. Tip 2: maak je eigen airco. Leg een aantal (niet helemaal volle!) flessen water in de vriezer. Zet de ventilator neer en zet hier de bevroren flessen voor. De lucht zal lekker koel zijn. Let wel op dat je de flessen in een bak zet waarin de condens kan worden opgevangen. Tot slot kun je ook gaan voor een plafond ventilator.

slaapkamer met ventilator

5. Kalmerende geuren

Waarschijnlijk heb je hier nog niet aan gedacht, maar een lekker geurtje kan een hoop effect hebben op je nachtrust. Jasmijn- en lavendelgeur zorgen ervoor dat je ontspant en minder ligt te woelen in bed. Zo krijg je het ook minder warm en zul je sneller slapen. Er zijn verschillende opties zoals een roomspray, geurstokjes of bijvoorbeeld douchegel of zeep.

Zie ook:
-Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer!
-De invloed van kleur op de temperatuur van je huis
-Zo kun je je slaapkamer het beste inrichten volgens je sterrenbeeld