Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Deze interieurstijl is terug van weggeweest!

geschreven door Rosa
Deze interieurstijl is terug van weggeweest!

We zien veel interieurtrends komen en gaan. Interieurstijlen die het ene moment razendpopulair zijn en het volgende moment verleden tijd zijn. De laatste jaren zien we voornamelijk veel Scandinavische interieurs, industriële elementen en een minimalistische touch in het huis! Toch zien we dat de landelijke woonstijl weer ontzettend opkomend is! De aardetinten op de wanden, de sierlijke accessoires en veel natuurlijke elementen. Om je geheugen op te frissen en/of je inspiratie te geven om deze stijl zelf toe te passen, zullen we uitgebreid uitleggen hóe deze interieurstijl precies in elkaar steekt.

Materialen
Als je een landelijk interieur ziet, zullen de natuurlijke materialen je direct opvallen! Dit zie je terug in de basis. Houten balken, een stenen of houten vloer en een houten lambrisering. Maar ook in de meubels en accessoires kunnen de natuurlijke materialen natuurlijk niet ontbreken! Wat dacht je van grove linnen eetkamerstoelen rondom de boomstam-tafel? Maar ook een grote oorfauteuil in een mooi grove stof kan natuurlijk niet ontbreken. Style het af met mooie (wollen) plaids en rieten accessoires.

landelijke woonstijl Bron: HSM Collection

Kleuren
Je zult in een landelijke woonstijl niet gauw felle kleuren tegenkomen! Net als bij de materialen, bestaat het kleurenpalet uit natuurtinten. Denk aan taupe, grijs- en bruintinten. Je zult ook niet gauw een spierwitte wand zien in een landelijk interieur. In plaats van spierwit wordt er vaak een warmere tint gekozen als crème of off white. Om toch her en der wat kleur toe te voegen in huis, worden er soms wat pasteltinten gebruikt. Denk hierbij aan zachtgroen of roze.

landelijke woonstijl Bron: HSM Collection

Vormen
In een Scandinavisch interieur zie je alleen maar gestroomlijnde vormen, in een minimalistisch interieur voornamelijk rechte lijnen en in een landelijk interieur worden juist de ronde vormen benadrukt. De bank en stoelen hebben vaak afgeronde leuningen en de salontafel heeft vaak ronde pootjes. Denk ook aan eetkamerstoelen met oor, spiegels met ronde hoeken, ronde eettafels en accessoires met gekrulde details.

landelijk wonen Bron deze & hoofdfoto: Maison de Charme / vtwonen

Accessoires
Hoewel we de laatste jaren vaak less is more hoorden met betrekking tot de accessoires, hoeft dat bij een landelijk interieur niet! Sterker nog, more is more! Superhandig, want je hoeft niet meer te twijfelen over welke accessoires een plekje in huis verdienen. De accessoires benadrukken juist de knusse uitstraling. De accessoires die we veel zien zijn spiegels, houten krukjes, kaarsen, plaids en servies. Denk hierbij aan een melkkannetje van aardewerk of opgestapelde (oude) kopjes en borden. Naast hout en aardwerk wordt er vaak voor riet en verweerde materialen gekozen.

Zie ook:
- Wegdromen: de mooiste minimalistische slaapkamers
- Dit móeten we hebben deze zomer: verkoelend beddengoed
- Met deze 5 items creëer jij die Pinterest-look in je eigen slaapkamer

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...