Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Deze planten wil je in je slaapkamer hebben!

geschreven door Tess
Deze planten wil je in je slaapkamer hebben!

Planten zijn onze grote vrienden als het gaat om de finishing touch in een interieur. Niet alleen brengen ze een fijne sfeer in huis; planten kunnen ook heel veel andere voordelen hebben. Ze kunnen zelfs jouw kwaliteit van slapen verbeteren! Hier willen we natuurlijk meer over weten. Vandaag laten we je 5 planten zien, die je gewoon direct in jouw slaapkamer wil halen. Kijk mee!

1. De Sansevieria

De Sansevieria is 'de Nokia' onder de planten: onverwoestbaar. Een goede plant om in huis te halen dus. Waarom is deze plant zo geschikt voor in de slaapkamer? Hij verhoogt het zuurstofgehalte in de lucht én verbetert de luchtvochtigheid. Zo krijg je minder snel last van een droge keel of huid. Omdat de Sansevieria een unieke bladvorm heeft, is hij leuk te combineren met andere soorten planten!

sansevieria-theinteriorfanaticBron: Theinteriorfanatic via HomeDeco Binnenkijken

2. De Monstera

In de ene slaapkamer valt natuurlijk meer zonlicht dan in de andere. Dat maakt voor de Monstera niet uit! Dit is een makkelijk te onderhouden plant die overal kan staan. Máár, hoe meer zonlicht hij krijgt, hoe sneller hij groeit. De Monstera ziet er geweldig uit en is dan ook een populaire kamerplant. Hij is geschikt voor de slaapkamer omdat hij extra zuurstof produceert en schadelijke stoffen uit de lucht haalt.

monstera-casakayleeBron: Casakaylee via HomeDeco Binnenkijken

3. Lavendel

De geur van lavendel herken je uit duizenden. Al zolang we ons kunnen herinneren staat lavendel bekend om haar rustgevende werking. De zachte, fijne geur zorgt voor een verlaagd stresslevel en bloeddruk. Dit maakt je sneller slaperig. Perfect voor in de slaapkamer dus! En laten we eerlijk zijn: lavendel ziet er ook gewoon geweldig uit!

lavendelBron: Julia Androshchuk

4. De Areca Palm

Een wat grotere plant is de Areca Palm, ook wel de Goudpalm. Deze prachtige eyecatcher komt oorspronkelijk uit Madagaskar en is een geweldige opvulling voor een lege hoek in de slaapkamer. Ook deze plant zuivert lucht als de beste en is gemakkelijk in leven te houden!

areca-palm-wonenbijirisBron: Wonenbijiris via HomeDeco Binnenkijken

5. De lepelplant

Last but not least: de lepelplant. Deze komt uit de dichte regenwouden en heeft daarom geen grote hoeveelheden water en licht nodig. De lepelplant is met haar bladeren en bloemen een sierlijke toevoeging aan jouw verzameling planten. Je raadt het al: deze plant is ook luchtzuiverend en daarom zeer geschikt voor in de slaapkamer.

lepelplant-aan_de_singelBron: Aan_de_singel via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 5 tips voor een dromerige sfeer in de slaapkamer
- 4x slaapkamertrends die je nachtrust verbeteren
- Dit is dé plant van de zomer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...