Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Deze schoonmaaktips maken je leven veel makkelijker

geschreven door Demi
Deze schoonmaaktips maken je leven veel makkelijker

Je vindt er helemaal niks aan, maar het moet gebeuren: het huis schoonmaken. Je probeert het zo lang mogelijk uit te stellen en als je bezig bent, hoop je dat het zo snel mogelijk voorbij is. Om je leven iets makkelijker te maken help ik je graag een handje! Ik heb namelijk 6 tips voor je opgesteld, zodat de volgende keer dat jij het huis schoonmaakt, je het zelfs stiekem een beetje leuk gaat vinden 😉!

1. Verzamel eerst je schoonmaakspullen

Niet is vervelender om tijdens het schoonmaken heen en weer te lopen naar de kast omdat je iets vergeten bent te pakken. Zorg er dus voor dat, voordat je een bepaalde kamer schoonmaakt, je eerst alle schoonmaakspullen verzamelt.

2. Bepaal begin- en eindpunt

Als je alles door elkaar opruimt of schoonmaakt, lijkt er geen einde aan te komen. Daarom is het belangrijk om een begin- en eindpunt te bepalen voordat je begint met de schoonmaak.

schoonmaken tips woonkamer
Bron: Michelle132

3. Werk van boven naar onder

Je kent het wel, je hebt bijvoorbeeld net een bureau of tafel schoongemaakt en je begint het plankje erboven af te stoffen. Er komt viezigheid op de tafel en je kan opnieuw schoonmaken. Werk daarom van boven naar onder.

4. Haal eerst troep weg voordat je gaat schrobben

Het heeft nooit zin om sommige troepjes te laten liggen als je begint met schoonmaken. Je gaat je eraan ergeren, je maakt schoon om de troep heen en aan het einde ziet je huis er alsnog niet opgeruimd en schoon uit.

schoonmaken tips woonkamer
Bron: marja41

5. Eerst afstoffen, dan afnemen

Het is belangrijk om eerst af te stoffen voordat je met een natte doek afneemt. Anders veeg je alleen maar de stof uit en wordt het oppervlakte alsnog niet écht schoon.

6. Maak het leuk voor jezelf!

Als allerlaatste is het belangrijk om het een beetje leuk voor jezelf te maken! Zet vrolijke muziek op, denk aan het eindresultaat en het voldane gevoel als je klaar bent met dit klusje!

schoonmaken tips woonkamer
Bron: fragoladieci

Zie ook:
- Deze 3 dingen zorgen ervoor dat jouw woonkamer rommelig oogt
- Hierdoor oogt jouw badkamer altijd slordig
- Zo geef je je keuken een upgrade zonder te veel geld uit te geven

 
 
Woonkamer

Shop de look: 50 tinten grijs in de woonkamer

Shop de look: 50 tinten grijs in de woonkamer

Knap in het grijs Met grijs kan je nooit de mist in gaan, is wat de creatievelingen achter dit interieur dachten. Toch is zo'n all grey interieur niet zo makkelijk te rocken als zij hebben doen lijken. Kies je namelijk te veel dezelfde grijze tint, of vergeet je te wisselen va...

meer...