Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Deze schoonmaaktips maken je leven veel makkelijker

Deze schoonmaaktips maken je leven veel makkelijker

Je vindt er helemaal niks aan, maar het moet gebeuren: het huis schoonmaken. Je probeert het zo lang mogelijk uit te stellen en als je bezig bent, hoop je dat het zo snel mogelijk voorbij is. Om je leven iets makkelijker te maken help ik je graag een handje! Ik heb namelijk 6 tips voor je opgesteld, zodat de volgende keer dat jij het huis schoonmaakt, je het zelfs stiekem een beetje leuk gaat vinden ;-)!

1. Verzamel eerst je schoonmaakspullen

Niet is vervelender om tijdens het schoonmaken heen en weer te lopen naar de kast omdat je iets vergeten bent te pakken. Zorg er dus voor dat, voordat je een bepaalde kamer schoonmaakt, je eerst alle schoonmaakspullen verzamelt.

2. Bepaal begin- en eindpunt

Als je alles door elkaar opruimt of schoonmaakt, lijkt er geen einde aan te komen. Daarom is het belangrijk om een begin- en eindpunt te bepalen voordat je begint met de schoonmaak.

schoonmaken-tips-woonkamer Bron: Michelle132 via HomeDeco Binnenkijken

3. Werk van boven naar onder

Je kent het wel, je hebt bijvoorbeeld net een bureau of tafel schoongemaakt en je begint het plankje erboven af te stoffen. Er komt viezigheid op de tafel en je kan opnieuw schoonmaken. Werk daarom van boven naar onder.

4. Haal eerst troep weg voordat je gaat schrobben

Het heeft nooit zin om sommige troepjes te laten liggen als je begint met schoonmaken. Je gaat je eraan ergeren, je maakt schoon om de troep heen en aan het einde ziet je huis er alsnog niet opgeruimd en schoon uit.

schoonmaken tips woonkamerBron: marja41 via HomeDeco Binnenkijken

5. Eerst afstoffen, dan afnemen

Het is belangrijk om eerst af te stoffen voordat je met een natte doek afneemt. Anders veeg je alleen maar de stof uit en wordt het oppervlakte alsnog niet écht schoon.

6. Maak het leuk voor jezelf!

Als allerlaatste is het belangrijk om het een beetje leuk voor jezelf te maken! Zet vrolijke muziek op, denk aan het eindresultaat en het voldane gevoel als je klaar bent met dit klusje!

schoonmaken tips woonkamerBron: fragoladieci via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Deze 3 dingen zorgen ervoor dat jouw woonkamer rommelig oogt
- Hierdoor oogt jouw badkamer altijd slordig
- Zo geef je je keuken een upgrade zonder te veel geld uit te geven

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...