Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Deze trends gaan we in 2021 zien

geschreven door Julia
Deze trends gaan we in 2021 zien

In de herfst worden altijd de nieuwe trends van het komende jaar bekendgemaakt. In deze blog maakten wij de trends van dit najaar al bekend, maar in de blog van vandaag blikken we nog verder vooruit. Ik bespreek namelijk vier grote trends voor 2021. Sommige trends zagen we al opkomen in 2020, terwijl andere nieuw zijn. Laat je alvast inspireren voor het nieuwe jaar!

Duurzaamheid

Dat duurzaamheid een trend is in 2021, zal voor veel mensen geen verrassing zijn. Duurzaamheid wordt elk jaar belangrijker en dit zien we ook terug op het gebied van interieur. Langzamerhand kiezen mensen steeds vaker voor natuurlijke en gerecyclede meubels en accessoires. Ook kiezen mensen vaker voor meubels die tijdloos zijn en die lang meegaan. Veel interieurmerken spelen ook in op deze trend. Deze trend kun je al heel eenvoudig doorvoeren door LED lampen in plaats van gloeilampen te kiezen. Of je kunt oude meubels opknappen.

interieurtrend 2021Bron: casabinus via HomeDeco Binnenkijken

De natuur in huis

De trend van de natuur speelde ook in 2020 al een grote rol. Kijk maar om je heen. Overal zie je interieurs met natuurlijke materialen zoals jute, rotan en hout. Wat betreft hout, zien we in 2021 vooral lichte houtsoorten. Ook zien we steeds meer natuurlijke tinten op de muren. Daarnaast kun je denken aan kamerplanten, droogbloemen en pampaspluimen. Je kunt allerlei kanten op met deze trend.

interieurtrend 2021Bron: washplate via HomeDeco Binnenkijken

Brave Ground

Deze trend sluit aan bij de natuurtrend. Dit jaar is Brave Ground uitgeroepen tot de Flexa kleur van het jaar. Dit is een bruine, neutrale kleur die warmte uitstraalt. Het is een kleur die perfect is als basis voor je interieur. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab: "Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, willen we de grond onder onze voeten voelen. We zoeken troost in de betrouwbaarheid van simpele dingen waar we mee omringd worden: de veerkracht van de natuur; de betrouwbaarheid van de aarde; het heiligdom van onze huizen.” Doordat de kleur neutraal is, is hij makkelijk met andere kleuren te combineren.

interieurtrend 2021Bron: flexa

Zachte materialen en ronde vormen

Door het coronavirus zitten we veel thuis. We hebben behoefte aan geborgenheid, comfort en knusheid. Mensen kiezen hierdoor steeds vaker voor zachte materialen en meubels met ronde vormen. Denk aan een heerlijk zacht hoogpolig vloerkleed, een fijn plaid op de bank dat je om je heen kunt slaan of een schapenvacht op de stoel. De strakke lijnen worden vervangen voor zachte lijnen en ronde vormen. Met deze trend maak je je huis helemaal cozy.

interieurtrend 2021Bron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Badkamertrends van 2020-2021
-Dit zijn de trends voor het komende najaar
-Woontrend: oudroze, terracotta en bruintinten combineren

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...