Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

Dit is de beste tijd om een douche te nemen

geschreven door Demi
Dit is de beste tijd om een douche te nemen

Is er een perfecte tijd om een douche te nemen? Sommige mensen douchen liever 's avonds om de viezigheid van de dag van je lichaam te wassen om fris en fruitig onder de lakens te liggen. Anderen kunnen zich niet voorstellen om de dag te beginnen zonder een douche, om juist de viezigheid van die nacht eraf te wassen. Welke voorkeur je ook hebt, is er een voordeel aan douchen op een bepaalde tijd van de dag?

slaapkamer bohemien licht
Bron: wonenbyes

1. Beter slapen

Uit onderzoek is gebleken dat douchen 1,5 tot 2 uur voor het slapengaan je lichaam verwarmt. Hierdoor wordt de lichaamstemperatuur verhoogt, dit wordt ervaren als ontspanning voor het lichaam. Hierdoor wordt de slaap bevordert. Dit geldt natuurlijk alleen als het wat kouder is.

Is het nou zomer en heel warm buiten, dan kan het soms lastig te zijn om in slaap te komen door de hitte. Daarom kan een koude douche vlak voor het slapengaan helpen. Hierdoor zakt de lichaamstemperatuur, waardoor je hartslag en ademhaling verlaagd en je dus makkelijk in slaap komt. Is het nou écht heel heet? Dan is een ventilator ook altijd nog een goede oplossing.

badkamer bad licht
Bron: wonenbydjo

2. Als je een vettige huid hebt

Daarnaast is er nóg een voordeel aan 's avonds douchen: het voorkomt onzuiverheden en puistjes. Als je je huid aan het einde van de dag wast, verwijderd het de overtollige oliën en andere vuile stofjes die zich ophopen na een lange werkdag of inspanning.

Dus, douche jij liever in de ochtend? Denk dan even aan deze voordelen! Toch is er niks mis met s'ochtends douchen, want voor sommigen is dit toch een lekker begin van de dag. En laten we eerlijk zijn: het doel van douchen is om schoon te worden en daarom is er geen beste tijd om een douche te nemen. Het is alleen handig om te weten als je slecht slaapt of een vettige huid hebt 😉!

Zie ook:
- Gespot bij de binnenkijkers: een zwarte wastafel
- Met deze zomerse items hóef je helemaal niet op vakantie
- Decoreer je badkamer met deze 4 budgettips

 
 
Meet the team

Meet the team: Dorien

geschreven door Marie-Louise
Meet the team: Dorien

"Ik houd wel van een industriële woonstijl met een vintage touch. Dit in combinatie met veel planten maakt mij erg gelukkig!" Dorien - Backoffice Medewerkster bij HomeDeco Deze week leren we onze Dorien wat beter kennen. Dorien werkt alweer twee en half jaar bij HomeDeco. Niet alleen zorgt Dor...

meer...