Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Dit is waarom je voor een zwarte vloer zou moeten gaan

geschreven door Julia
Dit is waarom je voor een zwarte vloer zou moeten gaan

Zwart is al een hele tijd een populaire kleur op het gebied van interieur. Je ziet de kleur veel terug in accessoires en meubels. Wil jij een hele andere look in huis creëren en houd je van zwart? Of ben je net verhuisd en moet je een nieuwe vloer aanschaffen? Ga voor een zwarte vloer! Hieronder vertel ik wat drie voordelen hiervan zijn.

1. Meer warmte
Lichte kleuren zorgen voor een fris interieur, maar kunnen ook al snel koel overkomen. Donkere kleuren zorgen daarentegen voor meer warmte in je interieur en een zwarte vloer dus ook. Vooral in de winter maakt een zwarte vloer jouw huis extra gezellig. Voor het meest sfeervolle effect kun je het beste gaan voor een houten vloer, zoals hieronder op de foto. Deze zal meer gezelligheid creëren dan bijvoorbeeld een marmoleum vloer of een tegelvloer.

interieur met zwarte vloer

2. Minder vuil
Op lichte vloeren zie je al het vuil. Als er iemand met vieze schoenen over jouw witte vloer loopt is dit vrij ergerlijk. Het vergt veel onderhoud. Op zwarte vloeren zie je daarentegen veel minder vuil. Het hangt hierbij wel af van welk materiaal je kiest voor de vloer. Op een ruwe, houten vloer of een vloer met een werkje erin valt vuil bijvoorbeeld minder snel op dan op een gladde, marmoleum vloer. Ook op een glanzende vloer valt vuil meer op.

interieur met zwarte vloer Bron: myscandinavianhome

3. Luxueuze uitstraling
Hou jij van interieurs met een chique uitstraling en wil je deze look in je eigen interieur ook creëren? Een zwarte vloer zal je huis meteen chiquer doen lijken. Maak het geheel af met gouden accessoires of accenten en fluwelen stoffen. Het interieur hieronder bevat niet per se chique items, maar toch oogt het chic door de vloer. Het maakt dus niet uit welke stijl je interieur heeft.

interieur met zwarte vloer Bron: myscandinavianhome

Zie ook:
-Gespot bij de binnenkijkers: zwarte lampen
-4 interieurtrends die we deze winter gaan zien
-3 vloerkleedtrends die we in 2019 gaan zien

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...