Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Dit kun je in huis doen tegen lente allergieën

geschreven door Lynn
Dit kun je in huis doen tegen lente allergieën

Een kriebelende neus, jeukende ogen en constant niezen, helaas hebben veel mensen op dit moment last van hooikoorts. Pollen kunnen op veel verschillende manieren je huis binnenkomen en zich op meubels en vloeren nestelen. Met deze handige tips kun je ervoor zorgen dat jouw huis pollenvrij blijft. Zo kun jij vrolijk relaxen, slapen en eten zonder last te hebben van lente allergieën.

Regelmatig stofzuigen

Pollen komen op allerlei verschillende manieren je huis binnen, via openstaande deuren, ramen en ze plakken ook aan je kleding en haren. Als je dus toch een paar pollen mee naar binnen neemt, zullen deze ook aan je meubels plakken en op de vloer vallen. Neem daarom extra maatregelen en stofzuig wat vaker dan dat je normaal doet. Doe dit ’s ochtends vroeg of in de avond wanneer het nog koel in huis is.

Het huis pollenvrij binnenkomen

Ja, et is waar dat pollen ook aan je huid en kleding blijft plakken wanneer je van buiten naar binnen gaat. Omdat je pollen bijna niet met het blote oog kan zien zul je nooit zeker weten of je pollenvrij je huis instapt. Toch kan het veel schelen als je voor je binnenstapt je jas, kleding en haar even goed uitschud. Wil je nog zekerder zijn van je zaak? Kleed je dan meteen bij binnenkomst om in een schone kleding set. De kleren die je buiten hebt gedragen kunnen gelijk de was in. Zo maken de pollen in jouw huis geen schijn van kans.

paskamer-neon-sign-halBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken




 

Fris bed

Wanneer je veel last hebt van hooikoorts is het een goed idee om je bed wat vaker te wassen. Zo houdt je de pollen uit de slaapkamer en kun jij genieten van je welverdiende nachtrust. Het is vooral belangrijk om je kussensloop wat vaker te wassen. Houd er ook rekening mee dat je het gewassen beddengoed binnen laat drogen of even in de droger gooit.

slaapkamer-wit-beddengoedBron: Casakaylee via HomeDeco Binnenkijken

Een pollen hor is een must

We kennen allemaal wel de horren die ervoor zorgen dat er geen muggen, vliegen en andere beestjes het huis betreden. Maar wist je dat er ook horren bestaan die pollen tegenhouden? Het gaas in de hor is extra fijn; nog fijner dan die van een insecten hor. Het gaas is vaak behandeld met een coating waaraan de pollen blijven plakken. Het hor laat wel frisse lucht door, maar helpt om stuifmeel en insecten buiten te laten. Zo vang je twee vliegen in één klap!

Laat je was binnen drogen

Je was laat je het liefst buiten drogen, het kan dan snel weer de kast in en ruikt lekker fris. Maar wanneer je last hebt van lente allergieën is dit niet zo’n handig idee. Echter kan je was binnen alsnog snel droog zijn en lekker fris ruiken. Hang een pollenhor voor de achterdeur en laat deze openstaan zodat de frisse lucht naar binnen komt. Zet een wasrek binnen voor de deur en in no time is jouw was droog en ruikt het lekker.

was-kamer-wasmachineBron: Huisjevanmichelle via HomeDeco Binnenkijken

Gebruik kunstbloemen

Een mooie bos bloemen op tafel geeft een sfeervol lentegevoel in huis. Als je niet zo goed tegen de pollen van echte bloemen kan, zijn kunstbloemen ook een mooie optie. De kwaliteit is tegenwoordig zo goed dat ze net echt lijken. Gebruik in de bos bloemen een paar accentkleuren die passen bij de rest van je interieur. Wanneer je ze weer zat bent, kun je ze gemakkelijk wisselen met een paar andere kunstbloemen.

kunstbloemen-dressoirBron: Huisjevanmichelle via HomeDeco Binnenkijken




 

Kies voor een hooikoortsvrij interieur

Zo min mogelijk pollen in huis heeft ook veel te maken met je interieur. Je kunt je huis dusdanig inrichten dat je minder last zult hebben van hooikoorts. Kies bijvoorbeeld voor een laminaat of houten vloer in plaats van vloerbedekking. Ook kun je stoffen gordijnen en vloerkleden dit seizoen beter vermijden, deze zijn namelijk een magneet voor stof en pollen.

Zie ook:
- Deze schaduwdoeken houden je hoofd koel deze zomer
- De barbecue schoonmaken doe je zo
- Met deze tips houd jij de vliegen uit huis

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...