Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Binnenkijken

Dit is misschien wel het mooiste huis van Haarlem

geschreven door Rosa
Dit is misschien wel het mooiste huis van Haarlem

Soms stap je van die huizen binnen, waarin alles klopt. Dat was ook het geval toen wij het huis van Bas & Merel in het centrum van Haarlem instapten. Zij wonen hier samen met hun drie kinderen: Buck, Kaatje en Loekie. Alles is tot op de puntjes uitgewerkt en over ieder detail is zorgvuldig nagedacht. Bas en Merel woonden eerst in een huis op steenworp afstand van hun huidige huis. Met drie kinderen vonden zij dit toch wat krap worden, dus besloten ze te verhuizen.

Mooiste huis van HaarlemMooiste huis van Haarlem

Bas en Merel hadden al snel een plan voor het huis. Zij wisten precies hoe het eruit zou moeten zien. Via Instagram volgde Bas Molitli Interieurmakers al een poosje. Hij had al vaker opgenoemd dat als zij ooit zouden verhuizen, hij Molitli in de arm wilde nemen.

Mooiste huis van HaarlemMooiste huis van Haarlem

Het duurde dan ook niet lang tot zij de krachten bundelden en samen een tekening maakten van het huis en hoe het er uit zou moeten zien. De verbouwing zou zo'n zes weken in beslag nemen. Uiteindelijk heeft de verbouwing zes maanden geduurd. Maar, het is dan ook wel een paleisje geworden. Het interieur is helemaal ingespeeld op de trends van nu, maar tegelijkertijd ook ontzettend tijdloos. Het is een huis geworden waar de komende jaren niets meer aan hoeft te gebeuren.

Mooiste huis van HaarlemMooiste huis van Haarlem

Er is een prachtig onderscheid gemaakt tussen koele, stoere elementen en warme materialen. Hierdoor straalt het interieur kracht uit maar ook warmte en geborgenheid. Het is een huis waar geleefd mag worden! Dit zien we dan ook al gauw terug aan de kindertekeningen die trots op de keukenkastjes zijn geplakt in de ruime woonkeuken. Er staat een grote eettafel in waar zij gezellig met familie en vrienden kunnen eten en borrelen. De grote zwarte vitrinekast (uiteraard prachtig gestyled met servies van Broste Copenhagen en glazen) past mooi bij de zwarte balken en details in de rest van de keuken. Naast de vitrinekast staat een grote cactus, deze geeft de ruimte - in samenhang met de houten vloer en rotan stoelen - een natuurlijke touch.

Mooiste huis van HaarlemMooiste huis van HaarlemMooiste huis van Haarlem

Zoals wij eerder al aangaven, klopt alles in het huis. Over de hele benedenverdieping is één stijl doorgetrokken. De betonlook, het zwarte metaal en het hout komen hier in iedere ruimte terug. De slaapkamer van Bas en Merel bevindt zich op de begane grond. In de slaapkamer is een driedeling gemaakt, om de ruimte optimaal te benutten. Hier hebben zij een eigen badkamer, een ruime inloopkast(!) en ontzettend veel natuurlijke lichtinval door de patio die tussen de keuken en de slaapkamer zit.

Mooiste huis van HaarlemMooiste huis van Haarlem

Verder bevindt de woonkamer zich op de begane grond. Hier hebben zij - net als in de keuken - een industriële bakstenen muur. Deze steekt mooi af tegen de rest van de muren, die strak wit gestuct zijn. De industriële muur is echt typerend voor Molitli Interieurmakers. De muur is helemaal naar de smaak van Bas en Merel. Gelukkig, want soms kan het ook verkeerd uitpakken. Dankzij Molitli hebben zij toch het gewenste resultaat bereikt. De grote bank is heerlijk om met de hele familie op neer te ploffen. Tegen de bakstenen muur staat een mooie industriële kast. Let ook vooral op de details; naast de open haard liggen houtblokken in het inbouw-dressoir en deze komen terug in de grote industriële kast. Het grote vloerkleed, de bijzettafeltjes, de grote Ay Illuminate lamp en het materiaalgebruik zorgen voor een warme sfeer. De prints boven de bank hangen in zowel houten als zwarte lijstjes. Hierdoor ontstaat een mooi geheel met de rest van de ruimte.

Mooiste huis van HaarlemMooiste huis van Haarlem

Al het staal en glas in de hal zorgen voor een heel ruimtelijk gevoel. Naast de trap is ook een mooie glazen wand met metalen kozijnen geplaatst. Naast dat dit veilig is, staat het ook nog eens super stylish! Boven bevinden zich de slaapkamers van de kinderen. En wij moeten eerlijk zeggen, dit zijn de slaapkamers waar wij vroeger van droomden! Bas was met name verantwoordelijk voor de inrichting van de benedenverdieping, Merel nam de styling van de kinderkamers voor haar rekening. We beginnen in de kamer van Kaatje.

Mooiste huis van HaarlemMooiste huis van Haarlem

Kaatje is de middelste en heeft een slaapkamer waar je u tegen zegt! Als je binnenkomt, stap je direct in een groot speelparadijs. De ruimte is enorm en in een soort grote nis staat haar bed. Alle kinderkamers zijn voorzien van een eigen badkamer(tje). Dit was al zo toen Bas en Merel het huis kochten. Voor nu hebben ze de extra badkamers niet per se nodig. Maar, als de kinderen straks ouder zijn is het natuurlijk ideaal! De grote ronde lamp 'breekt' de vierkante ruimte een beetje en zorgt voor een knipoog. De grote lamp heeft Merel voor een deel zelf gemaakt. De fluoriserende draad en de stippen heeft zij zelf toegepast.

Mooiste huis van HaarlemMooiste huis van Haarlem

Vervolgens lopen we door naar de kamer van Loekie. Grappig detail, vroeger werd een deel van het huis verhuurd, hierdoor zijn er twee trappen naar boven. Je kunt dus met een van de trappen rechtstreeks naar Loekie haar slaapkamer, maar ook via de kamer van Kaatje én via de 'normale' hal. Bas en Merel hebben zelf een 'nieuwe hal gecreëerd'. Doordat een deel van het huis vroeger verhuurd werd stond er een draagmuur tussen de twee trappen. Bas en Merel wilden graag één hal en moesten dus de draagmuur doorbreken en hier deuren in plaatsen.
Ook Loekie heeft een hele ruime slaapkamer. In de nis van de kamer van Loekie staan twee prachtige vintage deuren. Deze verbloemen een grote inbouwkast. De deuren heeft Bas gevonden en samen met Molitli is er een op maat gemaakte inbouwkast gecreëerd. Ook hier heeft Merel zelf de fluoriserende draad op de lamp gemonteerd voor een speelse twist.

Mooiste huis van HaarlemMooiste huis van Haarlem

Als we dan nog een trap omhoog gaan, komen we op de bovenste verdieping van het huis. Hier bevinden zich nog 3 kamers: de slaapkamer van Buck, de studeerkamer en de logeerkamer die ook dienst doet als washok en fitnessruimte. Je ziet ook hier weer dat het huis vroeger werd verhuurd. In de logeerkamer is namelijk nog een keuken te vinden. Bas en Merel hebben deze erin gelaten want het kan altijd nog van pas komen!

Mooiste huis van HaarlemMooiste huis van Haarlem

De slaapkamer van Buck is een stoere jongenskamer. Vooral het bed vinden wij fantastisch! De zwarte hoogslaper is de droom van iedere jongen. Een klein minpuntje aan het bed, Bas is een hele dag bezig geweest om 'm in elkaar te zetten. Er zaten helaas geen Ikea-instructies bij ;-). Ben je ook benieuwd naar het bed? Je kunt 'm hier direct shoppen. Ook Buck heeft meer dan genoeg ruimte om lekker te spelen.

Mooiste huis van HaarlemMooiste huis van Haarlem

Zie ook:
-Inspiratie voor de inrichting van een babykamer!
-5 eenvoudige manieren om de wanden van een kinderkamer op te fleuren
-Hier moet je op letten bij het inrichten van de babykamer

 
 
Meet the team

Meet the team: Dorien

geschreven door Marie-Louise
Meet the team: Dorien

"Ik houd wel van een industriële woonstijl met een vintage touch. Dit in combinatie met veel planten maakt mij erg gelukkig!" Dorien - Backoffice Medewerkster bij HomeDeco Deze week leren we onze Dorien wat beter kennen. Dorien werkt alweer twee en half jaar bij HomeDeco. Niet alleen zorgt Dor...

meer...