Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

Dit moet je weten voordat je een buitenkeuken aanschaft

geschreven door Julia
Dit moet je weten voordat je een buitenkeuken aanschaft

Met dit heerlijke weer wil je natuurlijk zoveel mogelijk buiten zijn. Helaas moet je elke keer naar binnen wanneer het tijd is om te koken. Of niet? Met een buitenkeuken kun je je maaltijd lekker in de buitenlucht klaarmaken. Voordat je deze gaat installeren, moet je wel een aantal dingen weten. Ik vertel je in deze blog waar je rekening mee moet houden.

Soort buitenkeuken

Wat betreft buitenkeukens zijn er veel opties. Je kunt zelf een ontwerp maken, het uitbesteden of een kant-en-klare buitenkeuken kopen. Wil je niet per se een speciale buitenkeuken, dan kun je ook een standaard keukenblok neerzetten. Ook kun je kiezen voor een barbecue als buitenkeuken. Bij de foto hieronder is bijvoorbeeld een keukenblok neergezet met een losse barbecue.

buitenkeuken met barbecueBron: oblik

Boretti Robusto gasbarbecue
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Boretti Barilo houtskoolbarbecue
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Materiaalkeuze

Als je de keuken zelf wilt maken, heb je verschillende opties qua materiaal. De eerste optie is hout. Hierbij kun je denken aan hardhout, steigerhout en vurenhout. Beton is ook een goede optie, omdat het lang meegaat. Dit kun je zowel in de ombouw als voor het werkblad gebruiken. Tot slot kun je voor steen kiezen voor het werkblad.

buitenkeuken met barbecueBron: ericolsendesign

Plaats van de buitenkeuken

Bij het kiezen van de plaats moet je met verschillende dingen rekening houden. Wil je elektrisch koken? Dan is het het handigst om de buitenkeuken dichtbij de elektriciteitsvoorziening te zetten. Als je een kraan bij je buitenkeuken wilt, is het het handigst om de buitenkeuken vlakbij een bestaand waterpunt te zetten. Tot slot moet de plek van de buitenkeuken een stabiele ondergrond hebben.

buitenkeukenBron: placeofmytaste

Wel of geen dak

Als je een plek in gedachte hebt om je buitenkeuken te creëren, moet je je bedenken of je deze plek wilt overkappen of niet. Zonder overkapping heb je lekker veel licht bij het koken, maar de keerzijde is natuurlijk dat je niet door kunt koken wanneer het begint te regenen. Wanneer je heel vaak gebruik gaat maken van je buitenkeuken is een afdak toch wel prettig.

buitenkeuken met barbecueBron: arquiteturaeconstrucao

Rookafvoer

Rook is onvermijdelijk met een buitenkeuken. Voor je het weet zie je door de rook je tuin niet meer. Niet heel leuk als je daarin moet zitten, of als het allemaal richting de tuin van de buren waait. Het is daarom handig om van te voren na te denken over waar de rook naartoe gaat en eventueel een afvoer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een schoorsteen.

buitenkeukenBron: luisgomes

Zie ook:
-Inspiratie: waarom we allemaal wel een buitenkeuken willen
-Inspiratie: kamperen in je eigen achtertuin
-Zo creëer je een strandgevoel in de tuin

 
 

5 tips voor een koel huis tijdens de warme dagen

geschreven door Julia
5 tips voor een koel huis tijdens de warme dagen

De temperatuur is weer flink aan het stijgen en het blijft voorlopig behoorlijk warm. Als je ergens verkoeling kunt vinden zoals bij het water is dat fijn, maar als je thuis moet blijven kan het erg vervelend zijn. Vooral wanneer je huis flink opwarmt. Zoek je naar een manier om je huis de komend...

meer...