Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

Dit is waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tuinset

geschreven door Julia
Dit is waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tuinset

Nu het steeds lekkerder weer wordt en we steeds vaker naar buiten gaan, is het belangrijk om een fijne plek in de tuin of op het balkon te hebben om te relaxen. Dit kan een comfortabele loungebank of een prettige ligstoel zijn. Er is alleen zoveel keuze, dat het lastig kan zijn om de juiste tuinset te kiezen. Om je een handje te helpen vertel ik je hieronder waar je op moet letten bij het kiezen van een tuinset.

Functie van de tuinset

Het eerste dat je moet doen is kijken naar de functie van je tuinset. Zoek je een plek om enkel te zitten en te eten? Dan kun je gaan voor een tuintafel en stoelen. Wil je liever een plek waar je kunt relaxen en misschien ook wel liggen? Dan is een loungeset of een ligstoel een goede optie. Zoek je een plek waar je zowel kan relaxen als eten? Die optie is er ook, namelijk een lounge dining set. Nadat je besloten hebt wat voor soort tuinset je nodig hebt, zijn er nog een aantal andere keuzes die je moet maken.

ronde tuintafel Bron: tuinmeubelen

Grootte van de tuinset

Weet je wat voor soort tuinset je zoekt? Dan is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen. Wanneer je voor een loungebank kiest, is het bijvoorbeeld belangrijk dat je kijkt naar de ruimte die beschikbaar is. Het laatste wat je wilt is dat de loungebank te groot is voor je tuin/balkon en alle ruimte opslokt. Qua loungebanken zijn er ook nog een aantal opties zoals bijvoorbeeld losse banken of een hoekbank. Ga je voor een tuintafel en stoelen? Kijk dan hoeveel mensen er aan de tafel moeten zitten en bepaal aan de hand daarvan de grootte van de tafel en het aantal stoelen.

loungeset met veranda Bron: marielle25

Materiaal van de tuinset

Voordat je kunt gaat kijken welke kleur tuinset het beste bij jouw tuin of balkon past, is er nog één belangrijk onderdeel: het materiaal. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over welk materiaal je voorkeur heeft. Misschien past het ene materiaal qua uitstraling beter bij jouw tuin dan het andere, of geven de eigenschappen van de materiaalsoorten de doorslag. Elke materiaalsoort heeft andere eigenschappen en heeft voor- en nadelen. Hieronder vertel ik je in het kort de voor- en nadelen:

Houten tuinset:
Voordelen: wordt niet heet in de zon, oogt natuurlijk, gaat lang mee wanneer je het hout goed behandelt.
Nadelen: kan verkleuren in de zon, vraagt meer onderhoud dan andere materiaalsoorten.

loungeset van hout Bron: Beliani

Kunststof tuinset:
Voordelen: weegt weinig, in veel kleuren te verkrijgen, heeft weinig onderhoud nodig.
Nadelen: kan na een aantal jaar bros worden waardoor de kans groot is dat het kapot gaat, wordt snel vies en lelijk wanneer je het niet onderhoudt.

kunststof tuinstoelen Bron: inhuis_bij__linn88

Aluminium tuinset:
Voordelen: weegt weinig, goed schoon te maken, roest niet, heeft een lange levensduur.
Nadelen: kan heet worden in de zon.

loungeset van aluminium Bron: Beliani

Zie ook:
-Hebben: tuinmeubelen die niet op tuinmeubelen lijken
-Met deze 5 tips betrek je je tuin bij je huis
-Dit zijn 4 grote tuintrends van 2019

 
 
Woonkamer

24x leuke plantenstandaarden die je nu direct kunt shoppen

geschreven door Mara
24x leuke plantenstandaarden die je nu direct kunt shoppen

Wij vinden planten onmisbaar voor het interieur: ze geven je huis een frisse en levendige uitstraling. Ook zijn ze dé oplossing voor een saai hoekje in huis. Zet diverse potten, plantenstandaarden en hangplanten bij elkaar en je creëert een prachtig eyecatcher hoekje!Hieronder vind je allerlei to...

meer...