Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Dit is waarom je graslelie bruine punten heeft (en zo voorkom je het)

geschreven door Mara
Dit is waarom je graslelie bruine punten heeft (en zo voorkom je het)

Onmisbaar in je interieur: planten! Ze geven je interieur een levendige, vrolijke en speelse look. Daarnaast hebben veel planten ook nog eens een luchtzuiverende werking, waardoor de luchtkwaliteit in je huis beter wordt.

Één van die natuurlijke luchtverfrissers is de graslelie. Zijn officiële naam is Chlorophytum comosum en volgens de NASA haalt 'ie zo'n 95% van de giftige stoffen uit de lucht! Daarbij is het een vrij makkelijke planten om te verzorgen. Óók als je vingers niet zo groen zijn, gaat het met de graslelie wel lukken. Het liefst wil hij twee keer per week eens slok water, maar ook als je 'm vergeet gaat 'ie rustig door met het zuiveren van de lucht.

Bruine puntjes aan de graslelie
De sprieterige bladeren kunnen tot zo'n 45 centimeter lang worden en misschien heb je het al uit eigen ervaring ontdekt: de punten van deze bladeren kunnen soms bruin worden. Dit gebeurt als de luchtvochtigheid in de ruimte te laag is. De oplossing: gebruik een plantenspuit! Door de graslelie regelmatig (een keer in de week) even te besproeien kun je de bruine puntjes voorkomen. Heeft je plant ze al? Je kunt de puntjes gewoon van het blad af halen.

Hang 'm op
Door zijn lange bladeren is de graslelie een heel geschikte hangplant. Schaf een mooie plantenhanger aan en fleur zo een saaie hoek op!

Meer tips lezen over planten? Op onze blog vind je een groot archief aan plantentips, zo vind je er onder andere tips voor je kruidenplantjes, sansevieria, olijfboom en droogbloemen.

Zie ook:
- Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het verzorgen van een plant
- Met deze tips hoef je zelf je planten niet meer te verzorgen
- Zo moet je de sansevieria verzorgen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...