Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het verzorgen van een plant

geschreven door Demi
Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het verzorgen van een plant

Houd je van planten en heb je het idee dat je alles eraan doet om ze in leven te houden? Maar gaat er soms toch eentje dood en heb je geen idee hoe dat komt? Dan maak je misschien een van deze 5 gemaakte fouten bij het verzorgen van een plant! Kijk snel mee wat jij fout doet en maak nooit meer dezelfde fout!

slaapkamer plant verzorgen
Bron: wonenbydjo

1. Te veel water! (of juist te weinig)

Dit is natuurlijk dé nummer 1 fout die de meeste mensen maken. Om deze fout te voorkomen is het belangrijk om eerst even aan te voelen hoe droog de aarde is waar de plant in staat. Ben je vergeten om de plant water te geven? Maak dan niet de fout om in één keer veel water te geven.

slaapkamer plant verzorgen
Bron: styledbymarit

2. Geen rekening houden met de luchtvochtigheid

Droge plekken zijn funest voor de bladeren van een plant. Sproei af en toe de bladeren van een plant of zet een schaaltje met water naast de plant. Sommige planten nemen zelfs alleen water op via de bladeren, verdiep je dus in de verzorging van de plant die je koopt!

hal plant verzorgen
Bron: steigerhoutpassie

3. Ongezonde bladeren niet verwijderen

Als je de ongezonde of al dode bladeren van een plant niet verwijderd, steekt de plant als het ware nog energie in de bladeren die ongezond zijn. Hierdoor gaat er minder energie naar de bladeren die wél nog leven! Let wel op: doe dit liever niet in de winter aangezien de plant dan kwetsbaarder is.

woonkamer plant verzorgen
Bron: danielle5

4. Verplaatsen van planten

Ja, het verplaatsen van een plant is niet goed voor ze! Waarom? Het kan 'stress' veroorzaken. Je plant raakt gewend aan de hoeveelheid licht, luchtvochtigheid en bijvoorbeeld aan de planten die naast de plant staat. Dus verander jij je interieur regelmatig? Verplaats de planten niet!

woonkamer plant verzorgen
Bron: huiswaarts

5. Geen liefde geven

Nu denk je vast: hoe geef ik nou liefde aan mijn plantjes? Geef je planten af en toe eens een vitamineboost! Plantenvoeding wordt namelijk vaak vergeten, wat (vooral in de winter) enorm kan helpen om je plantje in leven te houden. In de winter is een plant namelijk veel kwetsbaarder, waardoor de kans dat de plant doodgaat groter is. Af en toe een druppel vloeibare plantenvoeding kan het verschil uitmaken!

Zie ook:

- Tussen de planten in Le Jardin
- Inspiratie: plantenbakken in de tuin of op het balkon
- Deze kamerplanten zijn onmisbaar in een gezond huis

 
 
Inspiratie

Inspiratie: een mix van verschillende stijlen

geschreven door Maartje
Inspiratie: een mix van verschillende stijlen

Vaak wordt er bij het inrichten van een huis één stijl aangehouden. Het geeft houvast en maakt het inrichten een stuk makkelijker. Maar, het zal je interieur niet spannender maken. Stijlen zijn heel goed met elkaar te combineren en kunnen elkaar juist aanvullen. Als heel jouw interieur alleen maa...

meer...