Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Dit zijn de beste manieren om bladluis te bestrijden

geschreven door Maartje
Dit zijn de beste manieren om bladluis te bestrijden

Bladluis is een van de meest vervelende dingen die er op een plant kunnen zitten. Ze maken uiteindelijk je plant dood en kunnen snel overspringen naar je andere planten. Het is belangrijk dat je deze beestjes zo snel mogelijk bestrijdt, voordat je al jouw planten kan weggooien.

bladluisBron: homestylinggarden via HomeDeco Binnenkijken

Bestrijdingsmiddel
Een perfect bestrijdingsmiddel tegen bladluis is gewoon water gemengd met afwasmiddel. Kies het liefst voor een natuurlijk afwasmiddel, dus niet voor gif. Doe dit mengsel in een plantenspuit en spuit het goed over de hele plant heen. Herhaal dit regelmatig tot alle luizen verdwenen zijn. Houdt tot die tijd deze plant wel uit de buurt van je andere planten. Een ander natuurlijk middel is water met knoflook, rode peper en citroensap.

Lieveheersbeestjes
Een grote vijand van de bladluis is het lieveheersbeestje. Ze eten gemiddeld zo'n 100 luizen per dag! Dus laat de lieveheersbeestjes maar lekker binnen komen en even een snack halen bij jouw plant. Je kan dit stimuleren door een paar luizen te pletten, hierdoor komt er een geur vrij waardoor het lieveheersbeestje erop af komt. Het is alleen niet fijn om te doen.

bladluisBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Maak de plant nat
Bladluizen kunnen niet goed tegen nattigheid. Als jouw kamerplant ook geschikt is voor buiten, zet hem dan af en toe in de regen. Zo niet, besproei je plant regelmatig met water. Deze methode heeft meer effect als ze nog niet in grote aantallen aanwezig zijn op jouw plant.

Weg ermee
Als je plant helemaal zwart is van de luizen of de tips hierboven werken niet, gooi dan je plant weg. Hij zal alleen maar verder dood gaan en uiteindelijk zullen de bladluizen je andere planten gaan opzoeken. Als dit gebeurt blijf je bezig en kan je uiteindelijk al je planten de deur uit doen. Dit is zonde.

bladluisBron: casabinus via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Dit zijn de beste luchtzuiverende planten
- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- Op deze manier breng je meer licht in een donker huis

 
 
Koken & Tafelen

Opruimtips: zo houd je je keuken op orde

Opruimtips: zo houd je je keuken op orde

De keuken is een plek die vaak meerdere keren per dag gebruikt wordt. ’s Ochtends snel een ontbijtje in elkaar flansen, lunch maken en ’s avonds het diner. Het is daarom belangrijk dat je in je keuken alles bij de hand hebt en overal goed bij kunt. Toch blijft het erg lastig om je keuken(kastjes)...

meer...