Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Werkplek

Dit zijn de ideale planten voor in je thuiskantoor

geschreven door Lynn
Dit zijn de ideale planten voor in je thuiskantoor

Wist je dat planten ervoor kunnen zorgen dat jij minder stress hebt? Dat kunnen we soms wel gebruiken tijdens hectische tijden in ons thuiskantoor. Waar veel mensen werken met een kleine vetplant of cactus, zien wij steeds uniekere planten verschijnen op kantoor. Van een hele plantenwand tot een paar plantjes op het bureau. Zelf de voordelen van planten op kantoor ervaren? In deze blog zet ik de ideale planten voor jouw thuiskantoor op een rij. En ze zijn ook nog eens makkelijk in onderhoud 😉.

Uit onderzoek is gebleken dat groen om je heen je tot wel 15% productiever maakt!

Monstera Deliciosa

Deze kamerplant is een van de meest hippe planten van dit moment. Geen wonder, want hij tovert elke kamer om in een ware jungle. Het is een prachtige plant om te zien en heeft daarnaast ook goede lucht reinigende eigenschappen. De Monstera is makkelijk te onderhouden en groeit snel. Het is een leuk idee om met een klein exemplaar te beginnen en deze je bureau te laten ontgroeien.

💧Geef hem in de zomer 2x per week een beetje water. In de winter is 1x per week
water geven genoeg. Houdt altijd in de gaten of de grond snel droog wordt of juist lang nat blijft.
☀️ De Monstera vindt het heerlijk op een lichte plek, maar zet hem niet in direct zonlicht.

monstera-kamerplant-kantoorBron: Livingstories via HomeDeco Binnenkijken




 

Epipremnum

Deze plant is echt een musthave in je thuiskantoor. Je kunt hem namelijk in verschillende kleuren en soorten kopen; van licht tot donker. Deze plant houdt van groeien en klimmen, daarom is hij perfect om diepte aan te brengen in je kantoor. Zet hem bijvoorbeeld op de rand van je bureau en laat hem naar beneden groeien. Of help de Epipremnum een handje door hem voorzichtig ergens tegen aan te laten groeien (denk aan bamboestokken). Je kunt hem zelfs ook in water laten groeien, dit noemen we Hydroponie.

💧De Epipremnum houdt wel van een grote slok water. Wel vindt hij het fijn als je hem tussen de waterbeurten laat opdrogen.
☀️Hij staat het liefst in een heldere, lichte omgeving. Maar vindt het in de directe zon te warm.

hangplant-thuiskantoorBron: Sonia via HomeDeco Binnenkijken




 

Spathiphyllum

Dit exemplaar wordt ook wel lepelplant of vredeslelie genoemd. Het is een elegante plant met witte bloemen, en staat dus erg mooi in een rustig interieur. De lepelplant staat bekent om haar luchtzuiverende eigenschappen die ze te danken heeft aan de grote bladeren. Naast de lepelachtige bloemen is er ook een mooi patroon in de bladeren te zien.

💧Geef dagelijks een klein beetje water zodat de grond altijd nat blijft. Ze houdt van een hoge luchtvochtigheid dus spray de bladeren af en toe nat met water.
☀️Ze vindt het absoluut niet fijn om in de zon te staan. Daar krijgt de lepelplant gele en bruine bladeren van. Zet de plant op een plek waar ze genoeg licht krijgt om te groeien.

werkplek-hoge-plant-behangBron: Nmd_home via HomeDeco Binnenkijken




 

Goudpalm

De palm vermindert schadelijke stoffen en verhoogd de hoeveelheid zuurstof in de kamer. Met zijn mooie palm bladeren krijg je gelijk een tropisch gevoel als je naar de plant kijkt. De Goudpalm is een snelgroeiende plant maar heeft wel wat meer aandacht nodig dan de planten hierboven. Zijn grond moet namelijk altijd vochtig zijn. Hij beloont je hierdoor wel met prachtige palm bladeren en schone lucht. Goudwaard dus!

💧De grond moet altijd vochtig zijn, maar de goudpalm houdt niet van natte voeten. Geef hem in de zomer 2x per week water en 1x in de winter.
☀️De goudpalm houdt van een lichte standplaats maar niet van direct zonlicht.

palm-bureaustoel-thuiswerkplekBron: Project_0251 via HomeDeco Binnenkijken




 

Groen aan de wand

Er zijn ook nog andere manieren om planten in je thuiskantoor te krijgen. Hang een muurcirkel van exotische planten aan de muur. Je kunt ook een paar planken aan de muur bevestigen en hier kleine vaasjes met waterplanten inzetten.

planten-poster-werkkamerBron: Ursula via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Deze planten vertoeven graag in je badkamer
- Zo moet jij je pannenkoekplant verzorgen
- 3 tekenen dat jouw kamerplanten te weinig water krijgen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...